Mannen zaterdag, 1, 2e klasse D

7 mei 2016 14:30

Wagner, L.

SV Bolnes - BVCB 3 – 4 (2 - 2)

Wat door allerlei oorzaken al weken achter elkaar niet lukte, daar slaagde BVCB afgelopen zaterdag wel in. Het wint eindelijk weer eens een competitieduel en degradatiekandidaat Bolnes wordt daar het slachtoffer van: 3 – 4. Met de doordeweeks behaalde finaleplaats om de Regio Rijnmond Cup ten koste van hoofdklasser ASWH en deze overwinning lijkt BVCB precies op tijd warm te draaien om de nacompetitie met vertrouwen tegemoet te zien.

Al hoewel zaterdag de temperatuur op liep tot boven de zomerse waarde van dik 25 graden, maakt één zwaluw natuurlijk nog geen zomer. Maar als men niet zo zeer het vertoonde spel, maar vooral de tentoon gespreide werklust in ogenschouw neemt, dan moet dat de burger moed geven. Zowel in de bekerwedstrijd tegen ASWH, als ook zaterdag moet BVCB een opgelopen achterstand goed maken. In de wedstrijd tegen Bolnes zelfs tot twee keer toe.

Net als in de afgelopen zeven weken kan Melvin Boel niet over alle spelers beschikken, die hij graag zou willen inzetten. Yousif de Kock zit een wedstrijd schorsing uit, Nicky Walbeek en Rob Rutte zijn geblesseerd, Faybian Hertstein is ziek en Karim SaÍdi verblijft voor vakantie in zijn geboorteland Tunesië. Roy Eekman en Robin van Willigen zijn wel inzetbaar, maar starten op de reservebank. Wel kan Boel weer een beroep doen op Christiaan Hartmans, die twee weken moest toekijken met een gebroken neus, opgelopen in het duel met Kethel Spaland. De centraal verdediger speelt met een masker en wordt enigszins beschermd door hem niet centraal te zetten in het doorgaans drukke centrum, maar Hartmans speelt op de linksbackpositie.

BVCB begint geïnspireerd aan de wedstrijd, wetende dat het thuis tegen Bolnes tegen de eerste nederlaag op liep en dat Bolnes de punten nog hard nodig heeft om duels om degradatie te kunnen afwenden. Alle aanvallende inspiraties ten spijt loopt BVCB al snel tegen een achterstand aan. Al bij de eerste uitval van de thuisploeg is Wesley Sturrus eerder bij de bal dan de uitlopende Wesley van der Molen, waarna de 1 – 0 een koud kunstje is. Binnen twee minuten staat echter de gelijkmaker al op het scorebord. Nick de Bil komt in balbezit op links en trekt naar binnen; met zijn rechterbeen weet hij uit te halen en verschalkt met een laag schot in de hoek keeper Stefan van der Meulen. Er zijn dan nog maar tien minuten gespeeld.

Nog geen vijf minuten later komt BVCB wederom op een achterstand en is het Marleyson Mejia die de trekker overhaalt. Dit doelpunt van de Ridderkerkers had echter nooit goed gekeurd mogen worden. Sturrus wordt met een diagonale pass in balbezit gebracht, maar bevindt zich op moment van spelen zeker een meter in buitenspelpositie. Ondanks dat grensrechter Van Ginniken gedecideerd een vlagsignaal geeft, wordt hem zelfs nog geen blik waardig gegund door arbiter Wagner. Wagner die in het eerste kwartier met zijn hautaine gedrag zijn visitekaartje al heeft afgegeven en met een aantal verbale opmerkingen richting zowel spelers als publiek, er van blijk geeft dat er met hem weinig goed garen te spinnen zal zijn deze middag.

Net als bij de 1 – 0 komt BVCB ook nu weer snel langszij. De Bil speelt over links Michael de Rooij strak in de voeten aan; De Rooij kaatst prima terug op de inkomende Kevin Paqué, die met een hard laag schot Van der Meulen andermaal het nakijken geeft.

BVCB krijgt in het vervolg van de eerst helft nog twee goede mogelijkheden om met een voorsprong de kleedkamers op te gaan zoeken. Een goede combinatie tussen Alex de Ronde en De Rooij kan door laatste genoemde net niet worden binnen geschoten. Een tweede kans is weggelegd voor De Bil, die in de eerste helft alles wat hij deed zo’n beetje goed deed. Ondanks een matige balaanname volgt er wel een goed schot dat snoeihard op de bovenkant van de lat uiteen spat.

Tussen de het eerste kwartier met vier doelpunten en de genoemde kansen op 2 – 3 is het spel van beide kanten niet echt geweldig, zelfs rommelig af en toe. Pluspunt is dat BVCB geen kansen meer weggeeft in het resterende deel van de eerste helft. Een helft die door Wagner al wordt afgesloten eer de 45 minuten verstreken zijn…..

Na rust is het al heel snel raak voor de Hoeksenaren en schiet De Rooij zijn ploeg op voorsprong. Net als in de eerste helft staat De Bil aan de basis van het derde Hoekse doelpunt. Drie minuten later wordt de voorsprong verder uitgebouwd en na een goede aanval, komt ook nu weer de assist op naam van De Bil. De Ronde weet de vierde treffer op zijn naam te zetten. Na een energieke fase direct na de theepauze volgt een wat mindere fase. BVCB lijkt tevreden te zijn met de voorsprong en zijn schaapjes op het droge te hebben. Het geeft Bolnes de kans en de ruimte om iets meer in het spel betrokken te raken. Kansen krijgt de ploeg van trainer Ben Kinds niet.

Ook Wagner steekt Bolnes niet de helpende hand toe, als De Bil erg veel risico neemt met een (lichte) overtreding in zijn eigen strafschopgebied en de bal voor hetzelfde geld op de stip wordt gelegd. Halverwege de tweede rondgang krijgt Bolnes een goede mogelijkheid om de aansluitingstreffer te produceren. Gelukkig voor BVCB heeft Aleph Real Lopez het vizier niet op scherp staan en schiet hij de bal rakelings naast. De derde goal voor Bolnes komt er echter toch, als uit een rommelige situatie de bal voor de voeten van Vincent Kroon valt die in een overvol zestienmetergebied droog kan uithalen. Voorafgaand aan de 3 – 4 wordt eerst nog een glaszuiver Hoeks doelpunt ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel. De Ridderkerkse grensrechter Bakker schroomt niet om zijn vlag op te steken als hij daarmee zijn club een dienst kan bewijzen. Nu gebeurt dit wekelijks op bijna alle velden, veelal in twijfelgevallen, maar wat deze heer er van bakte is met geen pen te beschrijven. En in plaats dat De Rooij de stand op een beslissende 2 – 5 kan brengen, wordt het met 3 – 4 nog een heel ander verhaal.

BVCB krijgt het steeds moeilijker met name nadat George Tomas de Brito door Kinds het veld wordt ingestuurd. De routinier is weliswaar niet meer de snelste, maar weet met zijn inbreng Bolnes wel weer meer richting Van der Molen te krijgen. Toch blijven de grootste kanten van de kant van BVCB komen. En veranderde tot dan alles wat De Bil aanraakte in goud, in het laatste kwart van de wedstrijd lukt er bij de Rozenburger steeds minder. Het komt hem op een tirade van zijn trainer te staan, die zoals bekend 90 minuten scherpte van zijn spelers eist. “Moet ik er dan 12 maken…..”verzucht De Bil met de arm van Boel om zijn schouder.

Het duel bevindt zich al ver in de extra tijd als BVCB nog één keer met de billen moet knijpen. Vanaf de linkerkant wordt de bal voorgezet door Tomas de Brito, die het hoofd van Sturrus vindt. Zijn kopbal eindigt in het zijnet, waarna BVCB opgelucht kan adem halen dat weet dat de winst binnen is.

Volgende week speelt BVCB zijn laatste competitiewedstrijd thuis tegen het reeds gedegradeerde Groote Lindt. Na de laatste ronde zal pas duidelijk zijn wie de tegenstander wordt in de eerste ronde van de nacompetitie. Dat wordt de ploeg die als twaalfde eindigt in de 1e klasse B. Voor die plaats komen nog vier ploegen in aanmerking, te weten: Volendam, Valken ’68, Neptunus-Schiebroek en CSW. De eerste wedstrijd op zaterdag 21 mei speelt BVCB sowieso uit, waarna de return zal zijn op het Sporthoekpad op dinsdagavond 24 mei. De winnaar over deze twee duels zal het in een tweeluik moeten opnemen tegen één van de periodekampioenen uit 2C, de klasse waar BVCB vorig jaar in uit kwam.

Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Eytan Scheimann (54’ Robin van Willigen), Dennis van der Haas, Koen Mooij, Christiaan Hartmans, Kevin Paqué, Alex de Ronde, Rany Skaff (68’ Jeffrey Bos), Michael de Rooy (73’ Roy Eekman), Mike van der Steen, Nick de Bil

Verslag: HP Goudappel                               Foto's: John Groeneweg