Mannen zaterdag, 1, 2e klasse D

14 november 2015 14:30

Mourabit, N.

BVCB – DCV 2 – 3 (0 – 2)

In een voetbaljaargang zit tussen alle wedstrijden er altijd wel één waarvan je je afvraagt hoe en waarom je juist die wedstrijd verliezen kan. Voor BVCB geldt dit afgelopen zaterdag tegen DCV. In de slechtste wedstrijd tot nu toe kijkt de thuisclub al voor rust tegen een 0 – 2 achterstand aan. Als BVCB terugkomt tot 2 – 2 heeft het nog een kwartier om puntenverlies af te wenden. Zover komt het niet, sterker nog, DCV gaat in de laatste minuut met de volle winst richting Krimpen aan de IJssel.

BVCB begint veel te slap en zonder enige bezieling aan de wedstrijd en kan zich daar -op een korte fase in de tweede helft na- niet overheen zetten. DCV daarentegen begint gedreven, speelt compact en verstoort iedere opbouw van BVCB.

De eerste wedstrijd zonder de ervaren Nick Mahieu (hij is op wereldreis) speelt de thuisploeg met Kevin Paqué op linksachter. De positie op het middenveld, die door die verschuiving vacant komt, wordt ingevuld door Rany Skaff.
Het spel van BVCB is onherkenbaar en niet te vergelijken met alle voorgaande duels. Het weet zich geen raad met het vroege storen van de tegenstander, wat leidt tot een onrustig spel waarin van alles fout gaat. Het zegt veel -zo niet alles- dat de eerste goede aanval van BVCB op zich laat wachten tot de 35e minuut. Op dat moment kijkt de equipe van Melvin Boel al tegen een 0 – 2 achterstand aan.

De achterstand komt niet zo maar uit de lucht vallen. BVCB vindt de rust niet, het kan de bal niet in de ploeg houden en passes (lang of kort) komen meer niet dan wel aan. Het tempo ligt veel te laag en de handelingssnelheid laat veel te wensen over. Kortom, het hele team kent zonder enige uitzondering een offday. We zouden DCV te kort doen om het slechte spel van BVCB als belangrijkste factor aan te dragen van het uiteindelijke verlies. De Krimpenaren spelen van meet af aan met een juiste instelling en gedrevenheid en kunnen dat heel lang volhouden. Het scoreverloop draagt daar een flink steentje aan bij.

Halverwege de eerste helft zijn beide ploegen nog niet gevaarlijk geweest. DCV kent een goede mogelijkheid uit een vrije trap van Timmy van Diejie, die net niet doeltreffend kan worden afgerond door Guido van Oijen. Balverlies van Skaff biedt DCV de volgende mogelijkheid. Aanvoerder Van Diejie waagt een afstandsschot van ruim 20 meter en verrast daarmee bijna doelman Wesley van der Molen, die bekwaam redt na de gemene stuit die in het schot zit. Na de corner die hier op volgt, moet Van der Molen weer aan de bak om de kopbal van Van Oijen onschadelijk te maken.
Als Van der Molen vervolgens - in de ogen van de matig leidende arbiter Mourabit- te lang treuzelt met de spelhervatting krijgt de keeper een vrije trap tegen op de zestienmeterlijn. De vrije trap wordt door DCV slecht genomen, maar levert in het vervolg wel een hoekschop op en die gaat BVCB alsnog fataal worden. De corner belandt via een medespeler in de voeten van Jordi van Leenen, die vanuit de draai ongehinderd de 0 – 1 kan binnen schieten.

Het zou een teken aan de wand voor BVCB moeten zijn, om de ruggen te rechten en er een schep bovenop te doen. Maar eer de blauwwitten beseffen in welke onaangename positie ze zich bevinden, wordt het alleen nog maar erger. Na ruim een half uur spelen ziet Mourabit over het hoofd dat de Hoekse doelman onjuist aangevallen wordt in zijn doelgebied. In plaats van een vrije trap voor BVCB geeft de leidsman een corner voor DCV. De protesterende Van der Molen wordt bestraft met een gele kaart, want als Mourabit ergens niet van gediend is, dan is het wel enig commentaar op zijn beslissingen. Gevolg is dat in de loop van het duel naast Van der Molen nog vier spelers een gele kaart voorgehouden krijgen van wege hun commentaar.

Ook deze beslissing van de arbiter leidt tot een tegengoal voor BVCB. Uit de toegekende hoekschop kan Patrick de Reuver van dichtbij inkoppen. Eerlijkheidshalve dient hier vermeld te worden dat Van der Molen geen sterke indruk achterlaat en in dit geval baas over de situatie had moeten zijn. Opvallend is dat van de weinige tegendoelpunten die BVCB tot nu toe heeft moeten incasseren, dit de zoveelste is die voortkomt uit een spelhervatting.

Trainer Boel grijpt direct in door Skaff naar de kant te halen en de van een blessure terug komende Nick de Bil in te brengen. De als linksbuiten gestarte Rob Rutten zakt een linie en neemt de positie van Skaff over.
Niet veel later volgt dan de eerste goede aanval van BVCB. Zoals vermeld, bevindt de wedstrijd zich dan al in de 35e minuut. Nicky Walbeek geeft een uitstekende pass op Yousif de Kock, die vanaf de achterlijn terug legt op Mike van der Steen. De niet al te overtuigende inzet van de BVCBspits wordt gekraakt door de Krimpense defensie.
Tot aan de rust valt er verder weinig te beleven en in de pauze zal er ferme taal door Boel gesproken moeten worden om zijn pupillen wakker te schudden.

Na de thee blijft Van Willigen in de kleedkamer achter; voor hem komt de eveneens van een blessure herstelde Eytan Scheiman in het veld.

Uiteraard is BVCB er alles aan gelegen om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te forceren. Daar lijkt het al heel snel in te slagen, als een goede aanval volgt in de derde minuut na rust. Christiaan Hartmans bedient de opgekomen Paqué, die vervolgens de bal bezorgt bij Rutten, die met een volley de 1 – 2 op zijn schoen heeft. Maar ook Rutten deelt deze middag in de malaise en faalt in de afwerking.

Enkele minuten later ontsnapt de thuisploeg aan een derde tegentreffer, als Van Diejie de bal niet in het doel, maar in het zijnet doet belanden.

BVCB speelt in het tweede bedrijf dan wel beter dan in de eerste omloop, maar de goede aanvallen die het nodig heeft om in de buurt van het vijandelijke doel te komen blijven uit. Boel besluit dan om nog aanvallender te gaan wisselen en brengt de eveneens van een blessure terugkomende Faybian Hertstein in zijn ploeg. Het gaat wel ten koste van Walbeek, die juist de persoon zou kunnen zijn die Hertstein kan bedienen. Maar Hertstein staat nog maar koud in het veld of hij wordt goed aangespeeld door De Kock en met zijn eerste balcontact schiet Hertstein op schitterende wijze de 1-2 binnen. Vanaf dat moment gaat het eindelijk een beetje lopen bij BVCB. Het geloof dat verlies kan worden afgewend komt in de ploeg en wordt nog eens versterkt als Van der Steen met een voortreffelijke volley een voorzet van Paqué tot doelpunt weet te promoveren.

Met nog een kwartier te spelen hinkt BVCB op twee gedachten: gaan we het gelijkspel consolideren of gaan we voor de winst? Het laatste wint het van het eerste, maar zal de ploeg uiteindelijk met lege handen doe staan. Want na de gelijkmaker vervalt BVCB in het zelfde spel als in de eerste helft: het spel is te onrustig en te slordig om DCV op de knieën te krijgen. Passes zijn onzuiver, spelers maken niet de juiste keuzes en het gevraagde chochme ontbreekt.

Een uitval van DCV in de laatste minuut van de wedstrijd doet BVCB de das om en leidt tot de tweede thuisnederlaag in korte tijd. Het is de goed spelende Van Diejie die zich tot matchwinnaar mag laten kronen. Weifelend optreden van Paqué kan de aanvoerder van DCV niet afstoppen en ook Van der Molen kan het onheil niet meer afwenden.

BVCB behoudt ondanks het pijnlijke verlies de tweede positie op de ranglijst, omdat Papendrecht een 4-3 verlies moet incasseren in en tegen Strijen. Feyenoord zet ook zijn tiende wedstrijd in winst om en ziet de voorsprong op BVCB oplopen tot zes punten. BVCB heeft twee weken de tijd om te reflecteren op wat er mis ging tegen laagvlieger DCV. Volgende week is er geen competitie en dus staat de eerst volgende wedstrijd gepland op 28 november. BVCB gaat dan op bezoek bij Groote Lindt.

Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Robin van Willigen (46’ Eytan Scheimann), Dennis van der Haas, Christiaan Hartmans, Kevin Paqué, Rany Skaff (34’ Nick de Bil),  Yousif de Kock, Guido van der Zee, Mike van der Steen, Nicky Walbeek (63’ Faybian Hertstein), Rob Rutten

Verslaggever: HP Goudappel                               Foto's: Ron van bekkum, KLIK HIER