1e klasse B

13 oktober 2018 14:30

Dhr. R. Luinge

BVCB - Forum Sport 1 – 3 (0 – 2)

Met zes punten uit drie duels gaat BVCB met vertrouwen het duel in tegen Forum Sport. Dat één zwaluw nog geen zomer maakt, al deed de temperatuur daar wel aan denken, blijkt als de thuisclub al vroeg op achterstand komt. Geen enkel moment ziet het er naar uit dat BVCB deze zonnige middag aanspraak kan maken op succes. Enige lijn in het Hoekse spel is ver te zoeken. Wellicht nog kwalijker is dat het merendeel van de spelers amper de indruk kunnen wekken er echt voor te willen knokken. Met een kansloze 1 – 3 einduitslag druipen de elf van Jan Everse af.

Achteraf bezien is de wedstrijd eigenlijk binnen twee minuten al gespeeld. Naïef optreden in de Hoekse defensie brengt Joshua Steenvoorden in balbezit en via een van richting veranderde inzet, verschalkt hij doelman Mark Gaerthe.

Vervolgens volgt een fase waarin het spel zich hoofdzakelijk rond de middenlijn af speelt. Zowel BVCB als de bezoekers uit Voorburg koesteren het balbezit zonder enig risico te nemen. Veel balcontacten, maar weinig drang naar voren, zodat kansen zich in die fase niet voor doen.

Het eerste wapenfeit van de gastheren komt dan ook voort uit een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Een prima plek voor Nick Walbeek om doelman Jurrian Jouvenaar te beproeven. Walbeek trapt goed, maar mikt net iets te hoog om succesvol te zijn. De mogelijkheid om de vroege voorsprong te verdubbelen, moet ook aan de kant van Forum Sport voortkomen uit een vrije trap. Uit het niets, zo lijkt het wel, verschijnt Hugo van Diepenbeek voor Gaerthe. Diepenbeek verzuimt echter de 0 – 2 binnen te schieten en prikt de bal naast.

Tien minuten na zijn vrije trap moet Walbeek geblesseerd afhaken. Chavez Chobin is zijn vervanger. Door deze wissel moet Everse, die ook al geen beroep kon doen op Nick Mahieu, die zich op de training blesseerde, zijn elftal aanpassen. Chobin speelt aanvallend op rechts en Evan Blom zakt een linie terug naar het middenveld. Tim Venloo speelt, als vervanger van Mahieu, geen onaardige wedstrijd

Vlak na de omzetting straft Forum Sport balverlies van de Hoeksenaren genadeloos af. Met een lage schuiver haalt Nychel Lami eenvoudig de trekker over, 0 - 2.

Na de rust is het de ploeg van trainer Bas Steffens die de eerste kansen creëert. Een vlammend schot van Steenvoorden gaat via de vingertoppen van Gaerthe  rakelings over. Ogenschijnlijk zonder al te veel moeite gaat Forum Sport door de Hoekse defensie als een mes door de boter. Maar kansen voor Mostava Frederik (voor open doel naast) en Mike de Graaf (kopbal net naast) zijn niet aan hen besteed.

Binnen tien minuten na rust vervangt Barg de tegenvallende Hendriks. Er is een uur gespeeld als BVCB zo waar zich een keer meldt in het vijandelijke strafschopgebied. Blom combineert naar de achterlijn, maar zijn voortzetting is niet goed en vormt een eenvoudige vangbal voor Jouvenaar. Even later laat de gelouterde scheidsrechter Roelof Luinge  de klok op het sportcomplex Sporthoek resoluut stil zetten. Er ontgaat de oud-scheidsrechter uit het betaalde voetbal nauwelijks iets en heeft in de smiezen dat de klok pas twee minuten na zijn fluitsignaal voor de tweede helft is gaan lopen. Het duel nadert al het einde als Forum Sport de score simpel kan vergoten. Eytan Scheimann vergeet verder door te lopen om buitenspel op te heffen en biedt zo het tweetal Bojaada en Bijen een vrije doortocht richting Gaerthe. De uitval wordt afgerond door Bojaada.

Een doelpunt voor BVCB dat bijna letterlijk ut de lucht komt vallen, bepaalt de eindstand op 1 – 3. Een lange vrije trap van Mitchell Feijen gaat over iedereen en alles heen. Na een stuitbal die te hoog is voor de uitlopende Jouvenaar verdwijnt de bal mat een fraaie boog in het lege Voorburgse doel.

Er zal binnen de Hoekse gelederen zeker gesproken worden over de matige spelbeleving, het ontbreken van energie in de duels en het met elkaar moeten knokken om niet weer kansloos van het veld te moeten stappen. Lichtend voorbeeld van tomeloze inzet is Roy Eekman, de oudste speler van het Hoekse vlaggenschip. Maar hij leek afgelopen zaterdag een roepende in de woestijn. Zelfs in de wedstrijd , maar zeker ook nog ver na het duel , druipt de frustratie erbij de ex-speler van Dordrecht af.

Volgende week gaat BVCB op bezoek in Naaldwijk om de strijd aan te binden met Westlandia, dat na een goede competitiestart zaterdag zijn eerste nederlaag moest slikken. Duidelijk moet zijn dat er dan uit een heel ander vaatje zal moeten worden getapt.

Opstelling BVCB: Mark Gaerthe, Eytan Scheimann, Dennis van der Haas, Tim Venloo (72’ Michael de Rooy), Mitchell Feijen, Roy Eekman Evan Blom, Nick Walbeek (28’ Chavez Chobin), Jeremy Stork,  Yousif de Kock, Mitchell Hendriks(54’ Coen Barg)

Verslag: HP Goudappel                     Foto's: Rick den Outer