1e klasse B

13 april 2019 14:30

vv Brielle - BVCB 4 - 1 (1 - 0)

Op een zonnige, maar koude zaterdagmiddag trok BVCB met aanhang naar Brielle, om het in het Geuzenpark op te nemen tegen VV Brielle.
Voor deze wedstrijd staan beide ploegen op de respectievelijk 7e en 8e plaats waarbij het doelsaldo van Brielle iets beter was. Alle gelegenheid dus om een spannende en gelijk opgaande wedstrijd te verwachten en voor beide ploegen is het van belang te winnen om niet te worden meegenomen in de strijd om degradatie.Tevens is het voor BVCB van belang om de negatieve serie te doorbreken; immers na de winterstop zijn er nog maar 4 punten behaald.

In de opstelling van BVCB speelt Scheimann linksback en wordt de rechtsbackpositie ingevuld door Giovanni de Groot, die een zeer verdienstelijke wedstrijd zou spelen.

Het begin van de wedstrijd is levendig. Al in de 3e minuut is er een enorme kans voor De Kock, die na een voorzet van Blom de bal naast het doel ziet gaan.

Direct hierna weet De Blok namens Brielle de lat te raken.

In de negende minuut is er na een uitstekende pass van Blom, wederom een open kans voor de Kock, maar ditmaal staat de paal succes in de weg.

Nog in dezelfde minuut dient Gaerthe te redden bij een counter van Brielle.

Na nog een schot van Stork begint de wedstrijd rustiger te worden, waarbij het balbezit veel voor BVCB is, maar daar geen gevaar uit voortkomt. Nadat de goed leidende scheidsrechter Kuup gele kaarten heeft getrokken voor De Blok van Brielle en even later voor Stork, beiden wegens protesteren en praten, moet Gaerthe redden op een Brielse uitbraak. Echter als Walbeek op het middenveld de bal verliest, is er geen houden meer aan en brengt Michael van Dommelen de stand op 1-0 voor Brielle in de 40e minuut.

Na de rust is het Brielle dat direct een tweede klap uitdeelt: 2-0 door opnieuw Van Dommelen. Hierna begint BVCB aan te dringen, hetgeen resulteert in een voorzet van De Kock en het niet kunnen binnenlopen door Blom en De Kock, die de keeper al voorbij is maar alsnog door de verdediging van Brielle kan worden gestopt. Uit de volgende corner brengt Eekman de hoop bij BVCB weer terug, 2-1.

BVCB gaat nog voor de gelijkmaker en Goeloe (beter bekend als Cross) komt voor Hendriks. Brielle gaat nog meer op de tegenstoot spelen en dit heeft voornamelijk in het spelbeeld tot gevolg dat BVCB veel onmachtig aanvalt en Brielle bij bijna elke tegenstoot een kans heeft en de Hoekse defensie er vaak niet al te goed uitziet.

In de 77e minuut is het dan eindelijk weer raak voor Brielle wanneer door opnieuw aarzelend defensief ingrijpen van den Berg de bal laag diagonaal langs Gaerthe kan schieten voor 3-1. Een minuut daarna omspeelt de inmiddels ingevallen Soares, Gaerthe, maar wordt nog net gestopt.

Na nog een aantal niet afgemaakte kansen vindt alleen Soares nog een keer het net, waarna scheidsrechter Kuup het direct genoeg vindt voor die middag.

De 4-1 nederlaag was gezien de kansenverhouding in de tweede helft nauwelijks geflatteerd te noemen en had nog hoger kunnen uitvallen. Wel is er een soort patroon in de wedstrijden te herkennen. Het begin is vaak niet onaardig en worden er wat kansen gecreëerd. Wanneer deze vervolgens worden gemist zakt de ploeg dan toch wat weg en lijkt niemand dat proces gedurende de wedstrijd te kunnen keren.

Wél dient hierbij in alle redelijkheid te worden aangetekend dat wat voor de winterstop allemaal meezat, nu tegen lijkt te zitten.

BVCB staat nog steeds 3 punten boven de plek die de mannen verplicht tot het spelen van promotie/degradatiewedstrijden en heeft het geluk dat van alle ploegen die onder BVCB staan alleen Die Haghe heeft gewonnen en alle anderen verloren. Die Haghe, dat nu in punten gelijk staat met BVCB is volgende week de tegenstander op het Sporthoekpad. Bij winst lijkt BVCB nagenoeg veilig.

Het is aan de mannen van Jan Everse om de mouwen op te stropen en daar volledig voor te gaan.