1e klasse B

23 februari 2019 14:30

Dhr. Ferit Akkaya

BVCB – Deltasport 0 - 0 (0 – 0)

Eindelijk kan BVCB een punt toevoegen aan het puntentotaal van 23 dat het reeds in december bij elkaar had gevoetbald. Dat gebeurt in een treffen waarin eigenlijk alleen winnen goed genoeg zou zijn. Immers, de tegenstander Deltasport staat één na laatste op de ranglijst van de eerste klasse B. In een draak van een wedstrijd, die eindigt zoals die begon, doen zich van beide kanten amper kansen voor. Ook nu is BVCB in offensief opzicht onmachtig: in 450 minuten hebben de pupillen van Jan Everse het net van de tegenstander niet meer kunnen vinden.

BVCB begint aan de wedstrijd zonder de geschorste Nick Walbeek. Spits Jeremy Stork vult het middenveld op en Michael de Rooy is opnieuw de diepste voorwaartse kracht.

Het duel kent een rommelige beginfase. Zowel BVCB als de elf uit Vlaardingen weten de bal nauwelijks in de ploeg te houden. In feite blijft het rommelige karakter van het wedstrijdbeeld niet beperkt tot de eerste tien minuten, maar zal het gehele duel zo blijven.

Het eerste kansje is weggelegd voor Deltasport. Een inschattingsfout in de Hoekse defensie brengt spits Dikkie Bontes in balbezit. De inzet van de Vlaardingse spits is een eenvoudige prooi voor Mark Gaerthe.  De eerste mogelijkheid voor de thuisclub ontstaat uit een goede Hoekse aanval opgezet door Stork en Yousif de Kock. De voorzet van laatst genoemde komt bij Evan Blom, die denkt de bal voor het inschieten te hebben. Daarbij rekent de buitenspeler echter buiten het alerte ingrijpen van Djoemian Sarkam. Een minuut later kan Blom net niet voldoende venijn in zijn schot leggen om het Deltasport-keeper Kevin de Kok lastig te maken.

Vervolgens gebeurt er dik tien minuten helemaal niets. Van beide kanten gaat er zoveel fout, dat het om met de woorden van een toeschouwer te spreken “pijn doet aan de ogen”.

Net als het eerste kansje voor Deltasport ontstaat het tweede gevaar door een fout aan BVCBkant. Balverlies van Roy Eekmans brengt Sarkam in balbezit die vervolgens goed oog heeft voor Jordao Pattinama. Het gevaar loopt met een sisser af, omdat Pattinama een te slap schot aflevert, waarna Gaerthe eenvoudig kan tegenhouden. Nog in dezelfde minuut gaat BVCB opnieuw in de fout. Nu staat verkeerd inpassen van Blom aan de basis van het volgende Vlaardingse gevaar. Wederom is het Jordao Pattinama, die profiteert van de slordigheid aan de kant van de tegenstander. Het schot van Pattinama gaat tot opluchting van alles wat blauwwit is ruim aan de tweede paal voorbij.

Op slag van rust krijgt BVCB twee uitgelezen mogelijkheden om met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken. Over de linkerflank schudt Blom met een prima rush twee tegenstanders van zich af en heeft daarna een uitstekende voorzet in huis richting de inlopende Stork. Die neemt de voorzet in één keer op de binnenkant van zijn schoen en volleyt de bal kiezelhard op de deklat boven de verbouwereerde De Kok. De eerste helft bevindt zich al in de extra tijd, als BVCB nog een kans krijgt. Eytan Scheimann komt goed door over rechts en bedient De Rooy, die er niet in slaagt om de voorzet tot doelpunt te promoveren.

In het tweede bedrijf zakt het peil van de wedstrijd nog verder weg. Werkelijk niet één goede actie of aanval valt te noteren. Zelfs standaardsituaties leveren geen mogelijkheden op. Sterker nog: aan beide kanten worden vrije trappen genomen, waar geen enkel idee achter zit.

Wat wel positief is om te vermelden is dat Crossfixio Goeloe na een langdurige blessure van bijna twee maanden weer een kwartier kan mee spelen. Even is het nog een momentje billen knijpen als Jordao Pattinama het duo Venloo en Feijen de baas is. Gaerthe staat ook in deze situatie zijn mannetje en heeft een perfecte redding in huis. Met het noemen van Gaerthe is tevens de beste man aan Hoekse kant benoemd. En als een doelman de beste speler is, dan zegt dit vaak meer over zijn medespelers dan over het optreden van de goalie zelf. Ook een kopbal van Zimmerman is een eenvoudige vangbal voor de Hoekse doelman.

Volgende week zaterdag is er geen volledig programma en is BVCB vrij van competitieverplichtingen. Op zaterdag 9 maart komt het Naaldwijkse Westlandia op bezoek. BVCB bewaart goede herinneringen aan de heenwedstrijd in Naaldwijk, toen de doelpunten als rijpe appelen van de boom vielen: 3 – 6. Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden….

Opstelling BVCB: Mark Gaerthe, Eytan Scheimann, Dennis van der Haas, Leon van den Heerik,  Mitchell Feijen, Roy Eekman, Evan Blom, Mitchell Hendriks (83’ Tim Venloo), Yousif de Kock, Michael de Rooy (75’ Crossfixio Goeloe), Jeremy Stork