Jeremy Stork (penalty)

1e klasse B

6 oktober 2018 14:30

Dhr. R. Turk

Voor het tweede uitduel van de competitie reist BVCB af naar Poortugaal. Tegenstander is de kersverse fusievereniging SV Poortugaal. De SV Poortugaal is op 1 juli 2018 opgericht als een fusie tussen de voormalige verenigingen PSV Poortugaal en v.v. Oude Maas. Beiden zijn van goede wil om er een goede pot voetbal van te maken. Helaas voor de drie honderd toeschouwers komt van dat voornemen weinig terecht. In een redelijke eerste, maar matige tweede helft trekt BVCB uiteindelijk aan het langste eind.

Jeremy Stork kroont zichzelf tot matchwinnaar door in tweede instantie een makkelijk gegeven penalty te verzilveren.

De wedstrijd is nog slechts enkele minuten oud als zowel de thuisclub als BVCB zich duidelijk gemeld hebben in de vijandelijke doelgebieden. Een goed opgezette aanval Van Poortugaal wordt net niet afgerond met een doelpunt. De inzet van Dave van Driel gaat rakelings langs het doel van BVCBdoelman Mark Gaerthe. Het Hoekse antwoord laat niet lang op zich wachten, maar de pass van Nick Walbeek is net te hoog om een medespeler te bereiken.

Na deze twee fraaie openingszetten trekt Poortugaal langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe. Via beide flanken komen de mannen van trainer Henk Dirven een aantal keer goed door. Kansen zijn er voor Shane van den Engel en Desailly Sousa, maar zij hebben het vizier nog niet op scherp staan.

Na een kwartier spelen legt Walbeek aan voor een vrije trap op twintig meter van het doel van Koen Morssink. De Poortugaalse doelman is verrast door het harde, lage schot van Walbeek en keert met meer geluk dan wijsheid de bal met zijn voeten. Uit de corner die volgt creëert BVCB zijn eerste uitgespeelde mogelijkheid. Goed inpassen van Eytan Scheimann bereikt Coen Barg, die met een goede voorzet Yousif de Kock poogt te bereiken. De Kock weet de voorzet niet helemaal op waarde te schatten, waardoor de aanval sterft in schoonheid.

Niet veel later komen de gasten op achterstand. Nick Mahieu heeft regelmatig zijnhanden vol aan zijn directe tegenstander Niels Versteege en te licht ingrijpen van de Hoekse verdediger stelt Versteege in de gelegenheid de bal voor te geven in het doelgebied van Gaerthe. Het is voor de volledig vrij staande Gerwin Lake een koud kunstje om de 1 – 0 binnen te tikken.

Na een klein half uur krijgen Mahieu en Versteege het met elkaar aan de stok, waarbij over en weer een klap wordt uitgedeeld. Scheidsrechter Turk ontgaat het voorval, waardoor het akkefietje voor beide spelers geen gevolgen heeft. Zoals Mahieu moeite heeft met zijn directe tegenstander, heeft aan de andere kant van het veld Evan Blom het zwaar tegen zijn directe tegenstander, die niet alleen verdedigend maar ook aanvallend veel energie in de wedstrijd legt. Blom moet zich na licht op de enkel te zijn geraakt al voor rust laten vervangen door Mitchell Hendriks.

In de slotseconden van de eerste helft mag BVCB nog een hoekschop nemen. Walbeek mikt de bal op het hoofd van Tim de Koning, die zijn inzet met een fraai boogje bij de tweede paal ziet binnen vallen. De Koning die bij afwezigheid van Dennis van der Haas gestart is in de basis van Jan Everse. Luttele tellen na de Hoekse gelijkmaker blaast Turk voor het einde van de eerste helft.

De kwaliteit van het spel in het eerste bedrijf was niet echt hoog. Het tweede bedrijf zal nog minder van kwaliteit zijn, waarin het vertoonde schouwspel naar een bedenkelijk niveau zal afzakken. In de eerste tien minuten na de rust, is het Gaerthe die zich een aantal maal weet te onderscheiden. Met een goede ingreep stuit de Hoekse doelman Van Driel, om even later redding met de voeten te brengen op een schot van Versteege. BVCB speelt in het eerste kwartier slordig en biedt daarmee ongewild de tegenstander de mogelijkheid om op zoek te gaan naar een tweede treffer. Poortugaal weet hier geen gebruik van te maken, mede omdat het voortdurend kiest voor de moeilijkste oplossing. BVCB weet in aanvallend opzicht ook geen vuist te maken, waardoor menig toeschouwer zich af vraagt waar hij of zij eigenlijk naar staat of zit te kijken. Het eerste Hoekse wapenfeit doet zich voor halverwege de tweede helft. Morssink weet met zijn eerste echte redding van de wedstrijd een goed schot van De Kock onschadelijk te maken.

In de 82ste minuut verstuurt Hendriks een lange bal richting invaller Ferdi Sinar, die de bal knap meeneemt het zestienmetergebied in. Binnen de beruchte lijnen krijgt Sinar een licht duwtje in de rug en laat zich gretig vallen. Arbiter Turk ziet er voldoende aanleiding in om het duwtje te bestraffen met een penalty. Stork mag BVCB op voorsprong schieten, maar ziet zijn matig in geschoten strafschop gekeerd worden door Morssink. De van de keeper terugkomende bal komt binnen het bereik van Stork, die als nog de 1 – 2 op het scorebord mag laten aantekenen.

Aan BVCB de taak om de goedkoop verkregen voorsprong over de streep te trekken.Dat lukt met het nodige kunst en vliegwerk. Een ware scrimmage voor het Hoekse doel wordt met enig getreuzel alsnog overleefd. In de derde minuut van de extra tijd komt Van Driel nog het meest in de buurt van de gelijkmaker. Zijn geplaatste schot vanaf de rand van het strafschopgebied gaat net langs de voor hem verkeerde kant van de paal.

Niet veel later blaast Turk het slotakkoord van het matige duel, waarna de arbiter nog een pittige scheldkanonnade te verwerken krijgt, vanwege zijn toegekende strafschop. Het zal BVCB verder een zorg zijn. Zij behalen de volle drie punten in een uitwedstrijd, waarin Roy Eekman de beste speler was binnen het Hoekse kamp. Bij BVCB ontbreekt de komende tijd Jan Everse jr. die afgelopen week een knieoperatie heeft ondergaan.

Komende zaterdag speelt BVCB op het eigen sportpark De Sporthoek tegen Forum Sport, dat net als BVCB zes punten uit drie duels wist te behalen. Niet onvermeld mag blijven dat dit duel onder leiding zal staan van Roelof Luinge. Luinge heeft een lange carrière van bijna dertig jaar achter de rug, als scheidsrechter in de eredivisie.

Opstelling BVCB: Mark Gaerthe, Eytan Scheimann, Tim de Koning, Mitchell Feijen, Nick Mahieu, Roy Eekman (89’ Michael de Rooy), Evan Blom (38’ Mitchell Hendriks), Nick Walbeek, Jeremy Stork, Coen Barg (74’ Ferdi Sinar), Yousif de Kock

Verslag: HP Goudappel                                          Foto's: Ron van Bekkum