1e klasse B

6 april 2019 14:30

Dhr. Robin Punt

BVCB – SV Honselersdijk 0 - 2 (0– 0)

BVCB heeft nog wel wat puntjes nodig om de doelstelling van dit seizoen “handhaven in de eerste klasse” te verwezenlijken. Maar ook na de wedstrijd tegen Honselersdijk staat de ploeg van Jan Everse met lege handen. Een gevolg van zelf de kansen niet benutten en de tegenstander de ruimte laten om wel tot scoren te komen. Voor de zevende maal na de winterstop is BVCB niet in staat om het net van de tegenstander te vinden. Honselersdijk doet dat tot twee keer toe en neemt met deze winst de koppositie in van de derde periode.

In de eerste helft lijkt er allemaal nog niet zo veel aan de hand. BVCB durft het initiatief te nemen en het spel speelt zich hoofdzakelijk af op de helft van Honselersdijk. Het resulteert in de eerste mogelijkheid in de persoon van Jeremy Stork. De diepe spits wordt met een leep steekballetje van Nick Walbeek bediend en bedenkt zich geen moment. In één vloeiende beweging stift Stork de bal richting het doel van Boy Zuiderwijk, die opgelucht kan ademhalen, als hij ziet dat de bal op het dak van zijn doel belandt.

Na ruim een kwartier spelen, krijgt BVCB een nog grotere kans. Yousif de Kock profiteert van balverlies op het middenveld en gaat alleen richting Zuiderwijk. De Kock denkt de goalie te slim af te zijn door de bal aan de ene kant langs te spelen en zelf de andere kant te nemen. Zo ver komt het niet, want de naar TOGB vertrekkende aanvaller mikt de bal op het been van Zuiderwijk.

De eerste speelhelft is al halverwege als Honselersdijk zich voor de eerste maal serieus meldt in de Hoekse defensie. Via de linkervleugel wordt de bal ver voorbij de tweede paal gegeven waar Youri Riepe het in één keer probeert. Zijn schot gaat ruim naast. De tweede kans voor de gasten ontstaat uit balverlies na een ingooi op de helft van Honselersdijk. De counter die daardoor kan ontstaan, leidt niet tot schade, dankzij het alerte optreden van Mark Gaerthe.

BVCB is dan al een tijd niet meer in de buurt van het vijandelijk strafschopgebied geweest. In de laatste vijf minuten voor de rust, komt het tot twee keer toe goed weg. Een goed genomen vrije trap vanaf de zijkant door Tom van Veen kan gevaar stichten, omdat de Hoekse buitenspelval hapert. De kopbal die volgt stuit via de lat terug in het veld. Op slag van rust leidt foutief inspelen van Hendriks op Blom tot een counter. Brian Valstar weet niet te profiteren van de Hoekse slordigheid en schiet de bal voor langs.

Na rust vervangt aanvaller Crossfixio Goeloe linkerverdediger Tim Venloo. Op deze manier probeert BVCB het gevaar van de snelle Van Veen in te perken.

Na de thee is de eerste kans voor BVCB. Nog binnen het uur krijgt De Kock zijn tweede grote mogelijkheid van de middag. Diep gestuurd door Walbeek komt De Kock wederom oog in oog te staan met Zuiderwijk. Opnieuw komt Zuiderwijk als winnaar uit hetéén op één duel en keert de halfhoge inzet van De Kock. Het betekent tegelijkertijd het laatste Hoekse wapenfeit van het duel. Vervolgens vloeien langzaam de krachten uit de ploeg en kunnen de oranjehemden meerdere malen voor gevaar zorgen. Gevaar dat hoofdzakelijk ontstaat na balverlies aan Hoekse kant.

De slimme en uitstekend spelende Van Veen komt weer eens vrij en weet bij de eerste paal zijn compagnon Riepe te vinden, die van dichtbij Honselersdijk op voorsprong brengt. Luttele minuten later spelen beide spelers een hoofdrol in de aanval, die net niet leidt tot een tweede doelpunt. Attent optreden op de doellijn van Eytan Scheimann voorkomt een vroegtijdige beslissing van het duel.

Met nog een kwartier op de klok is de kans groter op een verdubbeling van de Honselerdijkse voorsprong, dan dat de gelijkmaker in de lucht hangt. Het elftal van Pieter Boon oogt in de slotfase veel frisser en kan meer energie in de duels leggen dan de gastheren. Vooral in het laatste kwartier wordt steeds meer zichtbaar dat BVCB niet alleen conditie te kort komt, maar zeker ook de kwaliteit om het de tegenstander lastig te maken. Veelvuldig balverlies op zowel het middenveld als zelfs in het strafschopgebied van de tegenstander biedt de tegenstander tal van mogelijkheden om de winst zeker te stellen. Dat het lang zo ver niet komt, is voornamelijk te danken aan het sterke optreden van Gaerthe, die met drie cruciale reddingen zijn ploeg voor een grotere achterstand behoedt.

Toch kan ook de Hoekse doelman niet voorkomen dat Honselersdijk in de extra tijd nog één keer kan toeslaan. Invaller Nick van der Kraan heeft goed oog voor uitblinker Van Veen die eenvoudig de stand naar 0 – 2 kan tillen. Niet veel later klinkt het slotsignaal van scheidsrechter Punt.

Na deze tiende nederlaag van het seizoen volgt volgende week de cruciale wedstrijd tegen Brielle, dat even zo veel keer de winst aan de tegenstander moest laten. Net als BVCB heeft Brielle 27 punten en zijn beide ploegen gebaat bij drie punten. In theorie staan beide clubs slechts drie punten boven de plaats die aan het eind van het seizoen veroordeelt tot het spelen van nacompetitie om lijfsbehoud. Aan BVCB de taak om de rug te rechten en het niet zo ver te laten komen.

Opstelling BVCB: Mark Gaerthe, Eytan Scheimann, Dennis van der Haas, Mitchell Feijen, Tim Venloo (46’ Crossfixio Goeloe), Roy Eekman, Evan Blom, Nick Walbeek, Mitchell Hendriks (71’ Michael de Rooy), Yousif de Kock, Jeremy Stork