1e klasse B

23 maart 2019 14:30

R. (Ron) Wolf

Heinenoord – BVCB 4 - 2 (2 – 1)

BVCB speelt in en tegen Heinenoord een wedstrijd, die qua scoreverloop en einduitslag identitiek is aan het duel een week eerder tegen Rijsoord. De Hoeksenaren komen op voorsprong, maar zien die voor de rust al in rook op gaan. Gelijk aan de uitslag van vorige week staat er na 90 minuten ook nu 4 – 2 op het scorebord. Groot verschil is dat Rijsoord een van de kampioenskandidaten is, waar je van kan verliezen. Heinenoord daarentegen is van minimaal gelijk kaliber, als BVCB, waar je in feite niet van hoeft te verliezen.

BVCB voor de winterstop en BVCB na de winterstop: het blijft een apart verhaal. Voor de winterstop slagen de Hoeksenaren er in om maar liefst 23 punten bij elkaar te spelen. Na de winterstop zijn dit er wel geteld 4. Aan de ene kant mag BVCB zich gelukkig prijzen dat het voor de winterpauze zo’n mooie buffer heeft opgebouwd. Aan de andere kant is de realiteit dat de onderste gevarenzone steeds dichter bij komt. In theorie is het gaatje met een plaats die een club veroordeelt tot nacompetitie slechts zes punten.

Het eerste half uur in Heinenoord geeft nog niet het teken dat om voor dit laatste de alarmbellen te doen rinkelen. Met Crossifixio weer in eens in de basis voor de voor één duel geschorste Nick Walbeek, speelt BVCB een redelijke partij. Het is Heinenoord dat zich in de beginfase direct wil laten gelden en zich al snel een aantal corners weet te verschaffen. Enig gevaar komt hier niet uit voort.

In de achtste minuut ontstaat de eerste goede mogelijkheid voor BVCB. Over rechts wordt de opgekomen Eytan Scheimann diep gestuurd door Evan Blom. Het geplaatste schot van Scheimann mist net voldoende precisie om doel te treffen en gaat voorlangs aan het Heinenoorddoel. Na ruim een kwartier meldt Heinenoord zich voor de eerste keer serieus in het Hoekse zestienmetergebied. In de omschakeling stoomt Sander de Heus razendsnel richting Mark Gaerthe, die de inzet net voldoende weet te toucheren om de bal tot hoekschop te verwerken.

Even later krijgt BVCB met een onverwachte tegenslag te maken, als blijkt dat centraal verdediger Leon van den Heerik de wedstrijd vanwege een blessure niet  kan voort zetten. Als er een kwart wedstrijd is gespeeld komt BVCB op voorsprong door een wonderschoon doelpunt. Halverwege de eigen helft wordt Jeremy Stork aangespeeld en draait goed weg van zijn tegenstander. Hoewel het even lijkt dat de spits de bal net iets te ver voor zich uit speelt, is Stork in staat om een geweldig schot af te vuren. De bal suist buiten bereik van doelman Dillan Heijnen in de kruising.

In het vervolg van de eerste helft is het Heinenoord dat zich meer en meer beter in de wedstrijd speelt. Tot grote kansen leidt het spel van Heinenoord niet. De voor Van den Heerik ingekomen Tim Venloo voorkomt met een prima verdedigende ingreep dat de gastheren langszij kunnen komen. Tien minuten later is dat wel het geval. Slap ingrijpen op het Hoekse middenveld leidt tot balverlies, waarvan Dejan de Feiter optimaal van weet te profiteren. Zijn scherpe voorzet komt bij Jordey van Dam die hoog in de touwen afrondt.

Het tegendoelpunt leidt het verval in van BVCB, dat tot de tegengoal niets onderdeed voor de ploeg van trainer Ralph Kalkman. Vijf minuten voor de rust krijgen de blauwwitten de volgende dreun te verwerken. Op het eerste gezicht lijkt er niet zoveel aan de hand als Richard Stolte alle vrijheid heeft om over de linkerkant op te komen. Zelfs als Stolte nog de mogelijkheid geboden krijgt om de bal voor te zetten lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Maar volledige miscommunicatie in de Hoekse verdediging brengt De Feijter in de gelegenheid om zijn ploeg op voorsprong te schieten en hij faalt daar niet in.

Direct na de aftrap lijkt BVCB het juiste antwoord in huis te hebben. Yousif de Kock wordt vrij gespeeld en heeft alle tijd om iets moois te verzinnen wat tot de gelijkmaker kan leiden. Helaas is de afwerking van De Kock zeer matig en levert niet meer op dan een rolletje dat naast het doel van Heijnen verdwijnt.

De eerste tien minuten van de tweede helft levert nauwelijks enig moment van opwinding op. In de elfde minuut na de pauze vergeet Dennis van der Haas stevig in te grijpen en moet zijn slappe optreden corrigeren met het naar het kunstgras trekken van De Heus. Aangezien dit plaats vindt in het strafschopgebied kan arbiter Wolf niets anders dan de bal op de elfmeterstip leggen. De penalty wordt onberispelijk in de hoek geschoten door Remco Buijst, 3 – 1. BVCB dat steeds meer als een aangeslagen bokser over het veld doolt, zal deze mokerslag niet meer te boven komen. Tekenend voor de onmacht en de frustratie voor het povere spel van de ploeg van Jan Everse is de wanhoopskreet van Stork die zijn medespelers toeschreeuwt: “Waar is iedereen?”. In zijn ijver om het de tegenstander nog lastig te maken, moet de spits constateren dat zijn medespelers in geen velden of wegen te bekennen zijn in het strafschopgebied van Heinenoord.

Even later lukt het Stork niet om de aansluitingstreffer binnen te schieten. Een goede pass van Mitchell Hendriks wordt door gekopt door Ferdi Sinar en komt zo doende bij Stork, die in eerste instantie stuit op Heijnen en ook in de rebound niet weet te profiteren. Dat lukt De Kock nog geen minuut later wel, die met zijn 3-2 nog even de hoop op een puntje wat nieuw leven inblaast. Echter vlak voor tijd valt het doek definitief voor de Hoeksenaren. Van Dam krijgt alle tijd en ruimte om de bal daar te plaatsen waar hij wil. In dit geval is dat de ingevallen Andrew van Tiggelen, die geen strobreed in de weg wordt gelegd om met een eenvoudige volley de eindstand op 4 – 2 te bepalen.

Volgende week is er een inhaalprogramma dat in de eerste klasse B slechts één wedstrijd kent in de vorm van Deltasport tegen Honselersdijk. Laatst genoemde ploeg is de volgende tegenstander van BVCB in een thuiswedstrijd op 6 april.

Opstelling BVCB: Mark Gaerthe, Eytan Scheimann, Dennis van der Haas, Leon van den Heerik (19’ Tim Venloo), Mitchell Feijen, Roy Eekman (74’ Michael de Rooy), Evan Blom (64’ Ferdi Sinar), Mitchell Hendriks, Yousif de Kock, Crossfixio Goeloe, Jeremy Stork