Scheidsrechter

Dhr. R. Wolf

Onbekend

BVCB – SSS 4 - 0 (1 - 0)

In de strijd om het kampioenschap mogen BVCB en medekampioenskandidaat Hellevoetsluis geen steek laten vallen. Daar waar BVCB een overtuigende 4 – 0 zege boekt, maakt de concurrent pas in de slotfase de winnende treffer. BVCB doet dat tegen SSS uit Klaaswaal, waar het in de heenwedstrijd met pijn en moeite een puntje weet weg te halen. Met bij vlagen goed aanvallend voetbal is er voor de thuisclub uiteindelijk geen vuiltje aan de lucht. Het enige wat men de ploeg van Jan Everse zou kunnen verwijten, is dat het heel lang duurt, eer de tweede treffer valt. Pas na de tweede goal is het verzet van de gasten definitief gebroken.

BVCB komt flitsend uit de startblokken en binnen dertig tellen moet SSS al alle zeilen bij zetten om een vroege achterstand te voorkomen. Met een goede sliding bezweert Geir Sizoo het eerste Hoekse gevaar. Niet veel later glijdt, de deze wedstrijd sterk spelende, Leon van den Heerik uit vlak buiten zijn eigen doelgebied en biedt Max Pelkman onbedoeld de gelegenheid om het Hoekse doel onder vuur te nemen. Pelkman, een van de topscorers in de tweede klasse D, heeft het vizier nog niet op scherp staan en jaagt de bal hoog over het doel van Wesley van der Molen.

BVCB legt in het eerste kwartier een aantal knappe aanvallen op de grasmat. De Hoekse aanval wordt door het ontbreken van Evan Blom (sleutelbeen) en Yousif de Kock (enkel) gevormd door Denzel Medar en Nick Walbeek. De twee worden ondersteund door Mitchell Hendriks en Rob Rutten. Dit kwartet weet elkaar in grote regelmaat goed te vinden. In de Hoekse aanval ontbreekt tevens Jeremy Stork.

In de goed lopende aanvallen wordt door BVCB veel naar voren gevoetbald. Daar schuilt meteen ook het gevaar in: bij balverlies kan de tegenstander in de omschakeling snel counteren.

Na een kleine tien minuten wordt één van de BVCBaanvallen onderbroken door Stefan Gerritse, die voorin Dennis de Cauwer weg kan sturen richting Van der Molen. Roy Eekman, nagenoeg altijd een betrouwbare factor, anticipeert goed op de uitval en met een perfecte sliding roept hij Gerritse bijtijds een halt toe. Vijf minuten later volgt weer een vlotte Hoekse aanval over vier schijven. Eindstation is Hendriks die half vallend zijn lage schuiver voorbij de tweede paal naast ziet gaan.

Halverwege de eerste helft ebt het goede aanvalsspel langzaam weg. Beide ploegen gaan wat meer foutjes maken en het oogt allemaal wat rommelig. Na een klein half uur heeft Walbeek een technisch hoogstandje in huis: van achter zijn standbeen geeft hij een voorzet op Hendriks. Hendriks neemt de bal met een volley vanuit de lucht, maar mikt twee meter te hoog.

Een slippertje in de organisatie bij BVCB leidt de tweede grote kans van Pelkman in, die een vrije doortocht krijgt richting Van der Molen. De Hoekse keeper is op zijn sterkst in dit soort situaties en ook nu komt hij, met uitstekend voetenwerk, als winnaar uit de strijd. Nog geen twee minuten later, kunnen bij BVCB de handen in de lucht. Nu is het Walbeek die aan het eind staat van een goed lopende aanval. Met een bekeken schot plaats hij de bal buiten het bereik van doelman Ricardo Minnes. De bal komt op de onderkant van de lat, stuitert al die niet achter de doellijn, waar Medar er als de kippen bij is om het zekere voor onzekere te nemen door de bal definitief achter Minnes te koppen.

Na het Hoekse doelpunt volgt de ene aanval na de andere. SSS weet even niet waar het het zoeken moet en zakt met tien man in om de blauwwitte golf van aanvallen het hoofd te bieden. Daar slaagt het tot aan de rust met het nodige kunst- en vliegwerk aardig in. De schade blijft beperkt tot één tegentreffer. In deze fase had BVCB de wedstrijd al lang kunnen beslissen en zolang de kleinst mogelijke marge op het scorebord staat, geeft de tegenstander zich niet graag gewonnen.

Het begin van de tweede helft heeft niet veel te bieden. Van beide kanten lukt het niet om enig gevaar in de vijandelijke defensie te stichten. Het eerste gevaar komt van de thuisclub, als Walbeek direct inspeelt op Medar. Zijn schot met buitenkantje rechts hobbelt langs de verkeerde kant van de paal.

Er is na rust al bijna een half uur gespeeld, als BVCB de bevrijdende tweede treffer weet te produceren. Een opzetje tussen Walbeek en Medar eindigt bij Dennis van der Haas. De sinds zijn rentree op het middenveld spelende Van der Haas aarzelt een fractie, maar besluit in tweede instantie toch het doel van Minnes onder vuur te nemen. Met een lage schuiver schiet hij de bal bij de tweede paal binnen. “Mijn eerste doelpunt in acht jaar voetbal bij de senioren”, zal Van der Haas na de wedstrijd glunderend bekennen.

Met de tweede goal is het verzet van de ploeg van Henk Dirven definitief gebroken. Het geeft zijn collega Everse de gelegenheid om te gaan wisselen. Hendriks verlaat het veld en Ferdi Sinar mag voor hem in de plaats zijn eerste minuten maken in de hoofdmacht van BVCB. Direct na de wissel valt de derde Hoekse goal te begroeten. Van achteruit heeft Bruce Godvliet goed oog voor Rob Rutten, die over de as van het veld hier goed op anticipeert en redelijk eenvoudig zijn eerste doelpunt van deze middag kan laten aantekenen. Vier minuten later volgt de tweede treffer van Rutten. Nagenoeg op de achterlijn staand, schuift hij ogenschijnlijk achteloos de bal onder de verbouwereerde Minnes.

De laatste acht minuten die dan nog resteren leveren niet veel bijzonders meer op, waardoor de eindstand 4 – 0 wordt.

Het publiek weet dan al wat de spelers even later ook vernemen. Hellevoetsluis kijkt tegen “buurman” Zuidland, lange tijd tegen een 0 – 1 achterstand aan. Ruim tien minuten voor het eindsignaal komt de concurrent van BVCB op gelijke hoogte. Met nog slechts vier minuten op de klok weet Hellevoetsluis de winnende treffer te maken, waardoor het wellicht tot de laatste speeldag spannend blijft in de tweede klasse D.

Beide kampioenskandidaten spelen nog een uitwedstrijd en een thuisduel. BVCB reist volgende week af richting Zuidland en Hellevoetsluis speelt de uitbeurt tegen VDL. Op de slotdag van de competitie ontvangt BVCB het Neptunus Schiebroek van Rob Jacobs en neemt Hellevoetsluis het op eigen veld op tegen Strijen.

Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Eytan Scheimann (85’ Kevin Breedijk), Bruce Godvliet, Leon van den Heerik, Nick Mahieu, Roy Eekman (83’Michael de Rooy), Denzel Medar, Nick Walbeek, Dennis van der Haas, Rob Rutten, Mitchell Hendriks (77’ Ferdi Sinar)

Verslag: HP Goudappel                                         Foto's: Ronald Kroos