Evan Blom (schot)

Mannen, 1, 2e klasse D

21 oktober 2017 14:30

VDL - BVCB 2 - 5 (0 -3)

Zelfs voor het begin van de wedstrijd zat het het niet al te talrijk opgekomen publiek mee. Na de regen in de ochtend scheen zowaar de zon. Ook leefde de hoop dat BVCB de lijn van de 2e helft tegen Alexandria zou kunnen doortrekken en blijkbaar had Jan Everse dat de mannen ook ingefluisterd, want de start was overdonderend.

Al na 12 seconden lag de bal al achter Teerlink, de keeper van VDL. Na balverlies uit de aftrap van VDL kon Rutten vrij aanleggen: 0-1.

BVCB gaf VDL geen gelegenheid tot voetballen en ook al in de 2e minuut schoot Evan Blom, weer eens in de basis, een kansrijke vrije trap over.

Er was eigenlijk maar één ploeg die voetbalde, maar toch was er in de 13e minuut de eerste kans voor VDL. Meteen daarna kwam Mehar vrij voor de keeper, maar zocht het doel te hoog. Na een goed schot van één van de aanvallers van VDL was er een puike redding van Van der Molen nodig om de gelijkmaker te voorkomen.

In de 21e minuut kwam Stork twee keer vrij voor het doel van VDL, maar de 1e poging ging over en daarna zat er nog een VDL voet tussen bij de poging tot afleggen naar Mehar.

Het was duidelijk dat een 2e treffer voor BVCB zo niet kon uitblijven en dat gebeurde dan ook in de 28e minuut door een droog schot van alweer Rutten: 0-2.

Hierna werd het spel van BVCB wat slordiger en leek het of er hier en daar te ver doorgevoetbald werd en te moeilijke keuzes gemaakt werden.

Nadat Blom nog een vrije trap over en VDL nog een vrije trap in de muur had geschoten leek het er voor de rust wel op te zitten.

In de 43e minuut echter was het Stork die na een mooie aanval de bal in 1 keer in de goal van VDL schoot: 0-3.

Na de rust was de eerste goede kans voor VDL, echter v.d. Molen maakte de inzet van VDL-spits Remmerswaal prima onschadelijk. Vrijwel meteen daarna was het 0-4 door Blom.10 minuten later was het weer raak door een rake kopbal van Breedijk na een voorzet van v.d. Steen: 0-5.

Hoewel er ook daarna nog wat kansen waren was het duidelijk dat de slordigheid toch meer in het spel van BVCB sloop, waardoor VDL wat meer aan voetballen toekwam. Dit resulteerde in de 80e en 85e minuut in twee afstandsschoten van respectievelijk Ketting en Louwen wat de 1-5 en 2-5 betekende.

Al met al was het van BVCB een goede wedstrijd, waarbij de tegenstander snel onder druk werd gezet en er goed werd gevoetbald.

We hopen dat de mannen van Everse deze lijn kunnen voortzetten tegen Berkel, zodat BVCB weer meer naar boven kan klimmen. Hellevoetsluis lijkt los van de concurrentie, maar de anderen staan nog redelijk in de buurt.

Verslag: Arjen de Jong                                 Foto's: Kees Ruigrok