Mannen, 1, 2e klasse D

7 oktober 2017 14:30

Van der Helder

BVCB – SVS Capelle 3 - 3 (1 - 2)

Dat BVCB niet goed aan de competitie is begonnen is een understatement. Dat men hoopt dat iedere eerstvolgende  wedstrijd de ommekeer kan betekenen is een tweede. Feitelijk is het zo dat BVCB blij mag zijn dat het zaterdag de eerste punt binnen sprokkelt. Na een vroege 0 – 2 achterstand staat het scorebord na negentig minuten op 3 – 3. Een uitslag waar zowel de thuisploeg als ook tegenstander SVS Capelle achteraf niet blij mee zijn.

Voorafgaand aan de derde competitiewedstrijd wordt er één minuut stilte gehouden en speelt BVCB met rouwbanden ter nagedachtenis aan de op 44 jarige leeftijd overleden André Meijndert.

De ploeg van Jan Everse komt sterk uit de startblokken. SVS wordt snel op eigen helft vastgezet door het vroeg druk zetten van de hele ploeg. Dat leidt in derde minuut al tot een grote kans voor Rob Rutten die zichzelf knap vrij speelt en van dichtbij kan uithalen. Zijn schot wordt op een prima wijze gepareerd door de Capelse doelman Bart de Keijzer.

Een minuut later krijgt de linkerspits van de gasten, Joran van Opstal, alle ruimte en gelegenheid om een lange pass af te geven. De bal valt over het Hoekse centrale verdedigingsduo, waar naast Leon van den Heerik, verrassend genoeg Mike van der Steen staat opgesteld. Anthony Schoenmaker weet de bal beheerst te controleren en schiet zijn ploeg op onhoudbare wijze voor Wesley van der Molen in de verre hoek.

Even later is het BVCB dat weer gevaar weet te stichten. Een corner van Nicky Walbeek wordt ingekopt door Jeremy Stork die ziet dat De Keijzer, zij het met moeite, redding weet te brengen.

Na ruim tien minuten waarin de blauwwitten sterker zijn, maar dus wel weer tegen een vroege achterstand aankijken, gaat Van der Steen opzichtig in de fout. Volkomen onnodig schuift hij een bal, bestemd voor Eytan Scheimann, zomaar in de voeten van Van Opstal. Die pakt het cadeautje gretig aan en pakt het op schitterende wijze uit met een stiftbal over Van der Molen. Het scheelt niet veel of Van Opstal kan zijn tweede assist en Schoenmaker zijn tweede goal bijschrijven. Dichtbij de verre paal glijdt de Capelse spits de bal in het zijnet.

Hoewel de gastheren het betere van het spel hebben en ook veelvuldig op de helft van de Capelse promovendus vertoeven, lukt het niet om echt gevaarlijk te worden. Halverwege is het de wederom sterk spelende Rob Rutten die doorkomt, nu over de linkerflank. Hij weet met het terugleggen van de bal, Stork te bereiken, die met een subtiele voetbeweging de actie tot kans weet om te buigen. Helaas gaat de bal rakelings langs het doel van De Keijzer.

Tien minuten na deze kans heeft Stork een groot aandeel in de aansluitingstreffer van BVCB. In een vol strafschopgebied valt een corner pardoes voor zijn voeten. De bal verdwijnt via de voet van Stork richting het vijandelijke doel, waar Mike van der Steen op de doellijn de bal nog toucheert en zo de 1 – 2 op zijn naam krijgt.

In de tien minuten die BVCB nog rest tot aan de rust gaat het met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Van der Steen is daar wel heel dichtbij als hij een vrije trap van Walbeek kan intikken. Met een geweldige reflex weet De Keijzer zich voor de zoveelste keer meester over de situatie te zijn en BVCB van scoren af te houden.

In het eerste kwartier van de tweede helft krijgen beide ploegen twee kansen, maar die worden geen van allen verzilverd, al had een prima schot van Walbeek een beter lot verdiend. BVCB probeert het heft weer in handen te nemen, maar SVS weet de tegenstander aardig van zich af te houden. Daar slaagt het aardig in, al zegt dat meer over wat BVCB heeft te bieden dan over de eigen kwaliteiten. Er ontbreekt iets in de ploeg van Everse waar een aantal spelers de hand in eigen boezem mogen steken. Dat het Hoekse vlaggenschip over voetballende kwaliteiten beschikt, staat buiten kijf. Maar alleen daarmee kom je er niet, zeker niet in de tweede klasse, waar veel tegenstanders het moeten hebben van “de mouwen opstropen”.

Er is bijna een half uur gevoetbald na rust, als BVCB opnieuw een onnodige tegengoal te verwerken krijgt. Van der Molen lijkt opkomend gevaar van Van Opstal in de kiem te smoren, maar raakt met de bal in zijn handen net een fractie buiten zijn zestienmetergebied. Scheidsrechter Van der Helder, die op het laatste moment werd opgeroepen om de afwezige arbiter Van Drunen te vervangen, geeft de Capelse tegenstander een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Roy Rijsdijk schaart zich achter de bal om vervolgens het speeltuig hoog in de rechterhoek van Van der Molen te krullen, 1 – 3.

Vijf minuten na deze domper weet BVCB de marge weer tot één terug te brengen. Een goede individuele actie van Rutte, die even daarvoor al de paal raakte, wordt besloten met een hard schot in de verre hoek. BVCB gaat met man en macht op zoek naar zijn derde treffer en die komt er in de 86e minuut. Opnieuw is het Rutten die de Capelse vesting onder vuur neemt. De Keijzer weet de harde inzet niet volledig te pareren en biedt op die manier Stork de gelegenheid om vanuit de rebound de stand naar 3 – 3 te tillen.

BVCB stelt zich niet tevreden met een puntendeling en gaat op zoek naar meer. De druk op het Capelse doel wordt in de slotfase groter en groter. Een voorzet van de mee op gekomen Scheimann gaat voor het vijandelijke doel langs, waar Denzel Medar net niet ver genoeg is doorgelopen om gevaarlijk te worden. Eén van de mooiste aanvallen deze middag wordt vlak voor het eindsignaal opgezet door Scheimann en de ingevallen Evan Blom.Walbeek is het eindstation en die draait zich goed vrij om vervolgens hard uit te halen. De bal gaat richting de kruising waar het een prooi wordt voor de uitstekende keeper De Keijzer.

Na afloop gemengde gevoelens bij beide partijen. BVCB niet tevreden met uiteindelijk een punt, omdat het weet dat het de doelpunten wel heel gemakkelijk heeft weggegeven. SVS Capelle niet tevreden, omdat het er niet in geslaagd is om twee keer een ruime voorsprong vast te houden. Beide ploegen wachten nog op de eerste overwinning van deze competitie: voor BVCB betekent het gelijkspel het eerste punt, voor SVS is het de derde puntendeling.

Volgende week gaat BVCB op bezoek bij Alexandria ’66, dat met zeven punten op de tweede plaats staat.

Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Eytan Scheimann, Leon van den Heerik, Mike van der Steen, Nick Mahieu, Mitchell Hendriks (67 ‘ Evan Blom), Denzel Medar, Nicky Walbeek, Jeremy Stork, Rob Rutten, Bob Verweij (81’ Yousif de Kock)

Verslag: HP Goudappel                               Foto's: Kees Ruigrok