41'

Mannen, 1, 2e klasse D

10 februari 2018 14:30

J.P. van der Born

Na een week gedwongen rust vanwege de afgelasting bij Piershil pakt BVCB de draad weer op. Op eigen veld gaat het de strijd aan met Alexandria’66, dat een moeizaam seizoen doormaakt. In een aangenaam zonnetje is het publiek de grote verliezer: mede door de erbarmelijk slechte grasmat, maken de twee kemphanen er een amper boeiend treffen van. De Rotterdammers komen in de eerste helft op voorsprong. Nog voor rust weet de thuisclub de achterstand om te buigen in een 2-1voorsprong.

Het is nog steeds een mooie traditie bij BVCB: de Pupil van de Week. Dit keer veel deze eer te beurt aan Jurre Mostert. Na de toss mag de Pupil proberen de keeper van de tegenstander te passeren. Uiteraard slaagt de jongeling in zijn missie. Waarom deze vermelding, zul je je afvragen? Op weg richting keeper Basfielt kun je aan de dribbel van Jurre zien, dat er op het hoofdveld van BVCB goed voetbal niet mogelijk is. De bal hobbelt en bobbelt al kanten op. In de wedstrijd heeft dit tot gevolg dat ballen al kanten op springen, met verkeerde acties, passes en doodlopende combinaties als gevolg.

Alexandria gaat feller en actiever van start dan BVCB. De ploeg van Dries el Akchaoui wint de meeste duels van de enigszins gezapig aan het duel begonnen tegenstander. Slordig balverlies in de Hoekse defensie zal de inleiding vormen tot een vroege tegengoal. In eerste instantie kan Nick Mahieu met een fantastisch verdedigende actie de 0-1 voorkomen. Het levert de gasten een corner op die aanvankelijk weinig lijkt op te leveren. BVCB krijgt de bal echter niet goed weg uit de eigen verdediging, waarna het speeltuig voor de voeten rolt van Abed Kayyal. Via een BVCBkruin vliegt de bal hoog in het doel van Wesley van der Molen.

De achterstand blijkt nog geen wake-upcall voor de mannen van Jan Everse. De blauwwitten kunnen elkaar maar lastig vinden. Het middenveld, met Roy Eekman in de basis in plaats van de zieke Kevin Paqué, speelt te dicht op elkaar, waardoor de speelruimte te klein wordt. Met als gevolg dat de creatieve ingevingen van Hendriks en Walbeek niet tot uiting kunnen komen. BVCB dat zich geen puntenverlies kan permitteren, om in het spoor van lijstaanvoerder Hellevoetsluis te blijven, zal een tandje bij moeten zetten om het duel naar eigen hand te kunnen zetten. Maar het Hoekse spel is alles behalve overtuigend. Echte kansen zijn na een kwartwedstrijd op één hand te tellen. Veel meer dan een aardig schot van Yousif de Kock en een afstandsschot van Hendriks valt er niet te noteren.

De Rotterdamse verdediger Evora heeft het geluk aan zijn zijde, als een verkeerd geraakte kopbal vlak over de lat op het dag van het eigen doel neerdaalt. Niet veel later volgt een van de spaarzame goede aanvallen van BVCB. Eindstation De Kock eindigt de aanval met een lage schuiver, die voorbij de tweede paal naast gaat. De Kock, die deze middag de meest gevaarlijke aanvaller van BVCB zal zijn, wordt in de slotfase van de eerste helft neergelegd door Jeff Wouden. De toegekende vrije trap wordt van net buiten de zijkant van het zestienmeter gebied genomen door Walbeek. Met uiterste precisie mikt hij de bal langs de buitenkant van de muur in de korte hoek van het Rotterdamse doel. De in de andere hoek geposteerde Basfielt is volslagen kansloos, 1 – 1.

Met een gelijkspel lijken de beide ploegen de thee op te gaan zoeken. Maar daar denkt Hendriks anders over. In de 45e minuut wordt hij op randje buitenspel bediend door Rob Rutten. Hendriks omspeelt handig de Rotterdamse doelman en schiet zijn ploeg op voorsprong.

In de tweede helft verloopt het spel voor een groot deel op de speelhelft van BVCB. In de eerste minuten na rust komt BVCB goed weg, als Lester Pires in kansrijke positie de bal totaal verkeerd raakt. Pas na een uur voetballen, meldt BVCB zich weer enigszins in de buurt van Basfielt. Rutten heeft de pech dat hij een vrije trap van Walbeek niet kan binnenlopen.

De tweede helft zal amper opwindende momenten opleveren. Zowel Basfielt als collega doelman Van der Molen hoeven amper handelend op te treden. Laatst genoemde maakte deze week wereldkundig dat hij komend seizoen onder de lat zal staan bij de zaterdagtak van Xerxes-DZB. Vijf minuten voor het einde van het povere duel mag Van der Molen zijn verdediger Bruce Godvliet dankbaar zijn, dat hij met een goede reflex de bal van de lijn kan halen op een inzet van invaller Casteleins.

Met drie wissels in de laatste tien minuten probeert Everse het toch al niet imponerende verzet van de tegenstander te ontregelen. Met succes, want de ruststand van 2 – 1 zal ook de einduitslag zijn.

Volgende week staat er in de tweede klasse D een heuse Super Saturday op het programma. Oftewel: de hele top 4 speelt tegen elkaar. Koploper Hellevoetsluis ontvangt het op de derde plaats staande Sparta. De Spartanen liepen in de wedstrijd tegen CVV Berkel een nederlaag op. Door de Berkelse winst sluipen de Berkelaren met topscorer Buitenhuis weer in de gelederen, voorbij BVCB, als het gaat om de stand in de tweede periode.

BVCB speelt in Capelle aan de IJssel de uitwedstrijd tegen nummer vier SVS. Al met al een spannende competitieronde om naar uit te kijken.

Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Eytan Scheimann, Bruce Godvliet, Leon van den Heerik, Nick Mahieu, Roy Eekman, Denzel Medar (90’ Bob Verweij),  Mitchell Hendriks Nick Walbeek (81’ Evan Blom), Rob Rutten (86’ Mike van der Steen),Yousif de Kock

Verslag: HP Goudappel                                 Foto's: Kees Ruigrok