Scheidsrechter

Dhr. Kraak

Onbekend

Zuidland – BVCB 0 – 2 (0 – 0)

De ontknoping in de 2e klasse D nadert en de spanning stijgt ten top in de nek aan nek race tussen Hellevoetsluis en BVCB, die in punten voor deze wedstrijd gelijk stonden. Derhalve was een flinke schare BVCB-supporters afgereisd naar het kille Zuidland, waar de één na laatste wedstrijd van het reguliere seizoen op stapel stond tegen de gelijknamige ploeg. De uitgangssituatie was dus duidelijk, er diende gewonnen te worden van een tegenstander die nog kans maakt op de derde plaats gezien hun achterstand van één punt op Berkel. Zuidland heeft nog hoop op het overnemen van een periode.

Vanaf de aftrap is het BVCB, dat het initiatief in de wedstrijd neemt en probeert met overleg richting het doel van de Zuidlandse keeper Hoeder te voetballen. Het speelveld wordt echter klein gehouden, zodat het combineren niet direct tot kansen leidt.

De eerste dreigende aanval is van BVCB rond de 10e minuut waarbij de dieptepass op Medar net te hard uitvalt. Dit is wel een beetje een voorbode voor een groot deel van de eerste helft waar het met name net aan een goede eindpass ontbreekt. Het eerste schot op doel van Wesley van der Molen is in de 18e minuut welke geen problemen oplevert. In de tegenaanval is er een kans voor Medar wiens schot wordt gekeerd door Hoeder die ook in de 29e minuut in actie moet komen op een poging van Rutten.

De wellicht grootste kans is in de 38e minuut,  echter wel één voor Zuidland waarbij de bal net op tijd uit de gevarenzone kan worden geschoten door Van den Heerik. Dit leidt een boeiende fase net voor de rust in, waarbij uit een vrije trap van Walbeek een kans ontstaat voor Godvliet, die door de Zuidlandse keeper goed wordt gered, waarna Van der Molen knap reageert op een kopbal van Zuidland uit een corner en Hoeder een goede reactie heeft op een schot van Rutten.

Met de voor Hendriks ingebrachte De Kock begint de tweede helft min of meer gelijk aan de eerste, waarbij BVCB nog meer aan de bal is, maar wederom geen echte kansen weet te creëren.

Dit tot aan de 63e minuut waarin een kansrijke aanval van BVCB lijkt dood te bloeden, maar door goed doorzetten van Rutten de bal bij Walbeek terecht komt. Deze kijkt en weet de keeper van Zuidland met een bekeken lob te verrassen, waardoor BVCB op de zo belangrijke voorsprong komt.

Hierna probeert de ploeg van coach Jan Everse de wedstrijd onder controle te houden. Dit lukt heel aardig en er gebeurt niet veel noemenswaardigs. Een laatste stuiptrekking van de thuisploeg volgt in de 76e minuut waarbij een vrije trap van Zuidland goed door Van der Molen wordt geplukt en even later een gevaarlijke situatie uit een corner onschadelijk kan worden gemaakt.

Nadat Medar en Walbeek zijn gewisseld voor Van der Steen en De Rooij valt 1 minuut voor tijd de definitieve beslissing, waarbij de Rooij uit een corner voor de 0-2 zorgt.

Niet veel later fluit de goed leidende scheidsrechter Kraak af en gaan de belangrijke drie punten mee naar Bergschenhoek.

Door de winst van Berkel en het verlies van Zuidland zijn beide definitief derde en vierde geworden. Maar het belangrijkste is uiteraard dat BVCB door winst in de thuiswedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek kampioen kan worden door een (veel) beter doelsaldo dan Hellevoetsluis wat in punten gelijkstaat. Hoewel deze wedstrijd wellicht de moeilijkste is van het seizoen hebben we er alle vertrouwen in.