Mannen, 1, 2e klasse D

24 maart 2018 14:30

Dhr. I.P. Gieles

BVCB - VDL 6 - 0 (4 - 0)

De ene overwinning is de andere niet. Na de saaie vertoning in de laatst gespeelde thuiswedstrijd tegen Rhoon, laat BVCB zich van de goede kant zien. Bij rust staat de teller al op vier tegen nul; de eindstand wordt 6 – 0, maar had makkelijk veel hoger uit kunnen vallen. Slachtoffer van het doelpuntenfestijn is VDL uit Maassluis.

BVCBtrainer Jan Everse start met dezelfde elf spelers, als waar hij de laatste wedstrijden een beroep op heeft gedaan. Wel schuift hij steeds een beetje met de pionnetjes waar het gaat om de invulling van de spitspositie. In de wedstrijd tegen VDL, die overigens nooit een wedstrijd zal worden, schuift Rob Rutten een linie op richting het front.

Het scheelt maar weinig of Rutten is al binnen twee minuten succesvol. Bediend door de goed doorkomende Denzel Medar gaat Rutten voor de eigen actie richting het vijandelijke doel. Zijn missie lijkt te gaan slagen, maar hij stuit op keeper Tim Teerlink.

Een dik kwartier later komt BVCB op voorsprong. In het tussenliggende kwartier heeft het er nog totaal geen schijn van dat de thuisclub een redelijk eenvoudige middag tegemoet gaat. VDL lijkt zijn zaakjes goed op orde te hebben en geeft BVCB weinig ruimte. BVCB zoekt derhalve de ruimte achter de laatste linie, maar heeft daar weinig succes mee. Zoekend naar de vrij staande man en met combinatievoetbal er uitkomen, lukt deze middag veel beter. En dat mag als een groot compliment worden beschouwd, omdat (en dat is al veelvuldig gezegd) het hoofdveld op sportpark De Sporthoek goed voetbal schier onmogelijk maakt. Vele toeschouwers, maar ook spelers, vragen zich hardop af wanneer hier nu daadwerkelijk eens actie op wordt ondernomen.

Het hobbelige speelveld weerhoudt Yousif de Kock niet om de score te openen. Na een goede combinatie op het middenveld stuurt Mitchell Hendriks De Kock richting het Maassluise doel. De Kock neemt aan, omspeelt Teerlink en rondt net hard genoeg af om BVCB op voorsprong te zetten. Binnen vijf minuten wordt de score al verdubbeld. Opnieuw staat Hendriks aan de basis van een vlot lopende combinatie. Samen met Eytan Scheimann  ontregelt hij de gehele rechterkant van de Maassluise defensie, waarna de opgekomen aanvoerder de bal laag het strafschopgebied in kan brengen. Via een voet van de tegenstander komt de bal panklaar te liggen voor Rutten, die niet aarzelt en meteen de trekker overhaalt, 2 – 0.

Het aanvankelijke verweer van de ploeg van trainer Van der Kraan van de eerste vijftien minuten is dan al volledig gebroken. BVCB speelt frank en vrij en gaat op zoek naar meer, zonder zich dar uitzonderlijk voor te hoeven inspannen. Nick Walbeek krijgt een uitgelezen mogelijkheid in de vorm van een strafschop om zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op rozen te laten zitten. De uitstekend leidende jonge arbiter Gieles legt de bal op de stip nadat Medar bruut onderuit wordt gekegeld door Melvin Louwen. Walbeek wil al juichend weglopen, maar ziet tot zijn verbijstering dat de bal via de binnenkant van de paal voor het doel langs het veld weer in komt. Drie minuten na de penalty wijst Gieles wederom terecht naar de stip op elf meter van het doel, als Rutten binnen de beruchte lijnen onderuit wordt gelopen door Milano Naarden. Bruce Godvliet schaart zich nu achter de bal en faalt niet.

Het eenzijdige duel gaat al richting rust, als VDL zich zowaar een keer in de buurt van Wesley van der Molen meldt. De goed opgekomen back Louwen heeft een afgemeten voorzet in huis op het hoofd van Gaultier Obiango, die de bal echter verkeerd raakt waardoor Van der Molen de bal eenvoudig kan opvangen. Veel meer arbeid zal Van der Molen deze wedstrijd niet hoeven te verrichten.

Op slag van rust maakt BVCB het kwartet aan doelpunten compleet. Goed doorzetten van Rutten brengt BVCB in balbezit ter hoogte van de middenlijn. Daar heeft Hendriks opnieuw een uitstekende pass in huis waarmee hij de diep gaan de Rutten bereikt. DE spits van deze middag verschijnt daarmee in één keer voor Teerling die even later voor de vierde keer in de eerste helft de trieste gang naar het doelnet moet maken.

In de tweede helft verschijnen twee elftallen in het veld die al weten dat de wedstrijd al lang is gespeeld. BVCB houdt eenvoudig de regie in handen en VDL kan de moed niet meer op brengen om de vroeg opgelopen schade nog enigszins te repareren. De ijverige Gaultier, die zich als een roepende in de woestijn moet hebben gevoeld, is nog het dichtst bij een persoonlijk succesje: zijn fraaie stiftballetje over Van der Molen had een beter lot verdiend. Nu valt het speeltuig net naast het doel van de naar Xerxes vertrekkende Hoekse doelman.

Aan de vijfde Hoekse treffer gaat een meer dan fraai hoogstandje vooraf: Walbeek bedient Medar met een vernuftige pass gegeven achter het standbeen langs. Medar vindt de combinatie met invaller Evan Blom en vormt zelf het eindstation van de 5 tegen nul.

Drie minuten later bepaalt Mike van der Steen de eindstand op 6 – 0. Na een knappe actie speelt Scheimann zicht vrij op de rechterflank, om vervolgens de bal goed voor te zetten. Met een ferme kopbal laat Van der Steen de verraste Teerlink volslagen kansloos.

Met de eclatante zege zet BVCB een historische reeks neer, waarin het 15 duels ongeslagen is gebleven. In de puike serie kwam het tien keer tot winst en vijf keer eindigde een wedstrijd in een gelijkspel. Een resultaat dat slechts telt voor de statistieken, maar verder vooralsnog een monster zonder waarde vormt. De reeks ongeslagen duels krijgt pas echt glans, als er nog minimaal twee duels aan kunnen worden vastgeplakt. Na de uitwedstrijd van volgende week in en tegen Strijen, komt lijstaanvoerder Hellevoetsluis naar Bergschenhoek. Net als in de andere wedstrijden, maar zeker in het treffen met Hellevoetsluis, is dan alleen winst goed genoeg.

Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Eytan Scheimann, Bruce Godvliet (90’ Kevin Breedijk), Leon van den Heerik, Nick Mahieu, Roy Eekman, Denzel Medar, Mitchell Hendriks (70’ Mike van der Steen),  Nick Walbeek, Rob Rutten, Yousif de Kock (60’ Evan Blom)

Verslag: HP Goudappel                             Foto's: Kees Ruigrok