Mannen, 1, 2e klasse D

10 maart 2018 14:30

Dhr. J. Noordhoek

BVCB - Rhoon 1 - 0 (1 - 0)

Nadat Koning Winter net zo snel weer vertrokken was, als dat hij was gekomen, werd er afgelopen zaterdag onder prima omstandigheden gevoetbald. En na twee weken zonder competitie voor BVCB en tegenstander Rhoon, hoop je dat men een leuk duel voorgeschoteld krijgt. Maar daar dachten de 22 acteurs anders over. BVCB tegen Rhoon wordt een ronduit saai duel, dat nauwelijks enige hoogtepunt kent. Groot winstpunt voor de thuisclub is uiteraard de overwinning, die tot stand komt door het enige doelpunt van de wedstrijd van Denzel Medar.

Zo gemakkelijk als dat BVCB in november in de heenwedstrijd in en tegen Rhoon de winst naar zich toe trok, zo eenvoudig is het in de thuiswedstrijd niet. Toen stond een klinkende 0 – 6 op het scorebord, nu blijft de teller dus steken op 1.

In het eerste kwart van de wedstrijd ligt het initiatief bij BVCB. Het elftal van Jan Everse is grotendeels van de tijd te vinden op de helft van de tegenstander. Een tegenstander die zich graag en bereidwillig massaal laat inzakken. Een tactiek (of mag je daar niet over spreken?), die BVCB wel vaker voor het blok heeft gezet. Want hoewel BVCB verreweg het meeste balbezit heeft, is het niet in staat om een gaatje te vinden in de rode muur opgetrokken voor het doel van keeper Bas Oster.

Hoewel het belabberde speelveld niet in het voordeel van BVCB is, gaat het te ver om alles op de hobbelige ondergrond af te schuiven. BVCB speelt te apathisch, in een te laag tempo en maakt keuzes, waarmee het zichzelf heel moeilijk maakt. De handelingssnelheid ligt veel te laag, waarmee je een inzakkende tegenstander alleen maar in de kaart speelt.

Het is in die zin niet verwonderlijk dat de eerste doelpoging voortkomt uit een vrije trap. Nadat een aardige aanval onreglementair wordt onderbroken, Medar gaat over de voet bij Jeroen Oster, mag Nick Walbeek aan gaan leggen voor een vrije trap vanaf20 meter van het Rhoondoel. Helaas gaat de goed getrapte bal via de bovenkant van de lat over. Het is het enige moment van enige importantie uit het eerste kwart van de wedstrijd. Opvallend aan de intenties van de tegenstander is dat scheidsrechter Noordhoek al binnen tien minuten Rhoon moet aansporen om toch maar iets meer tempo te maken bij spelhervattingen.

Na exact een half uur spelen komt BVCB op voorsprong. Na een korte combinatie op de rand van het zestien metergebied speelt Walbeek zijn maatje Medar kort aan. Medar legt aan en krult met uiterste precisie de bal over de toch niet kleine Oster in de rechterbovenhoek. Niet veel later ziet Bruce Godvliet zijn kopbal na een corner van Rob Rutten van de lijn worden gehaald door Kevin Stolk.

Tien minuten voor rust komt BVCB zo waar zelf in de problemen. Een opzichtige pass van Mitchell Hendriks kan simpel worden onderschept door Anton Beneder, die vervolgens in speelt op de opkomende Bart Driesse. Diens voorzet leidt tot een aantal hachelijke situaties, die uiteindelijk zonder schade voor de Hoeksenaren afloopt. Daarbij was wel het nodige fortuin nodig, een prachtige reflex van Wesley van der Molen en de onderkant van de lat.

In de tweede helft zal het er allemaal niet veel beter op worden. Rhoon heeft inmiddels wel in de gaten dat BVCB duidelijk een offday heeft en kruipt zowaar wat meer uit de eigen schulp. Het ontbreekt de ploeg van Marco van Rijn aan kwaliteit om het BVCB echt lastig te maken. Net als in de eerste helft ontstaat het gevaar door toedoen van Hoekse fouten. Zo moet Van der Molen andermaal op zijn post zijn en redding brengen op een lage inzet van Beneder, die bediend kan worden nadat Driesse zomaar weer een bal van de tegenstander in de voeten geplaatst krijgt. BVCB komt amper nog vooruit. Passes over vier, vijf meter komen niet aan en in voorwaartse richting worden moeilijke keuzes gemaakt. Door het ontbreken van een echte spits – Stork is nog steeds geschorst- moet Walbeek functioneren als een “valse spits”. Daar liggen niet de kwaliteiten van de middenvelder, die zo graag zelf bepalend wil zijn richting de aanval. Door het veelvuldig naar binnen komen van de vleugelspelers De Kock en Medar worden de ruimtes erg klein en speelt BVCB de opponent in de kaart.

En dus blijft de 1 – 0voorsprong een zeer fragiele. Het scheelt een paar keer maar heel weinig of Rhoon komt op gelijke hoogte. Twee keer is Beneder wel heel dicht bij een treffer. Even veel keer loopt het voor BVCB goed af en ziet het de eerste kans van Beneder net naast gaan en bij de tweede poging moet zelfs de paal redding brengen.

In het treffen tussen BVCB en Rhoon zijn de hoogtepunten zoals vermeld meer dan schaars. Een hoogtepuntje van heel ander orde is de rentree van Michael de Rooy. De lange Hoekse spits, die onder Melvin Boel, veel wedstrijden in de basis speelde en menig doelpunt op zijn naam kon zetten, maakt na een langdurige blessure zijn rentree in het vlaggenschip van BVCB.

De Rooy is betrokken bij de enige kans van BVCB in de tweede helft. We zitten dan al vlak voor het scheiden van de markt. De spits kopt de bal goed door op een andere invaller, Evan Blom, die de bal laag voorzet op Rob Rutten. Maar ook Rutte, toch altijd wel een dikke voldoende scorend, heeft het niet en mikt de bal op de bovenkant van de lat. Arbiter Noordhoek telt de nodige extra tijd bij, maar niemand is er rouwig om, als uiteindelijk het laatste fluitsignaal klinkt.

Behalve de winst op de hekkensluiter en de rentree van De Rooy is het derde positieve punt van deze zaterdag het gelijkspel van Berkel. Door dat resultaat heeft BVCB in de inhaalwedstrijd tegen Piershil aan een gelijkspel voldoende om de tweede periode binnen te halen, maar moet dan nog wel Hellevoetsluis boven zich dulden. De koploper heeft echter al de eerste periode op zak. Het zal BVCB sieren als het voor de volle winst gaat, waardoor het zelf bovenaan in de tweede periode eindigt. Hellevoetsluis speelde een moeizame wedstrijd tegen Alexandria, maar maakt twee keer een achterstand goed, waarbij met tien man een 3 – 2 achterstand wordt omgebogen in een 3 – 4overwinning.

Volgende week speelt BVCB in de uitwedstrijd de derby tegen plaatsgenoot Berkel.

Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Eytan Scheimann, Bruce Godvliet, Leon van den Heerik, Nick Mahieu, Roy Eekman, Denzel Medar (90’ Kevin Breedijk), Mitchell Hendriks,  Nick Walbeek (77’ Evan Blom), Rob Rutten, Yousif de Kock (77’ Michael de Rooy)

Verslag: HP Goudappel                                       Foto's: Ronald Kroos