Scheidsrechter

Bend, A. van der

Onbekend

BVCB – Papendrec ht 0 - 0 (0 - 0)

Het kan verkeren. Zo sta je ergens in de middenmoot en zo ziet de wereld er plotsklaps een stuk mooier uit. Met deze twee zinnen werd twee weken geleden het verslag ingeleid na de winst tegen Alblasserdam. BVCB nestelde zich weer in de top 3 en deed weer mee in de strijd om de titel. Twee weken later is BVCB weer terug bij af. Na de ontluisterende thuisnederlaag van 1 – 5 tegen Alexandria, lukt het de ploeg van Melvin Boel ook niet het duel tegen laagvlieger Papendrecht in winst om te zetten.

Net als vorige week begint BVCB redelijk aan het thuisduel tegen het altijd lastige Papendrecht. Het eerste gevaar komt uit een Hoekse vrije trap van de voet van Nicky Walbeek. Zijn inzet in de korte hoek is niet hard genoeg om doelman Karsten van de Velde te verrassen.

BVCB is de eerste 10 munten fel op de bal, wint ook de duels, maar kan de tegenstander niet het vuur nader aan de schenen leggen. De thuisploeg moet het noodgedwongen zonder de geblesseerde middenvelder Roy Eekman doen. Zijn vervanger is Robin van Willigen die als extra verdediger wordt opgesteld, waar Dennis van der Haas de opdracht heeft meegekregen om in balbezit door te schuiven naar het middenveld. Ondanks deze goede bedoelingen komt het idee niet goed uit de verf, mede omdat Van der Haas simpelweg geen opbouwer is. Behalve het erbarmelijk slechte veld, de meer dan matig optredende arbiter Van der Bend, zal dit gegeven mede debet zijn aan een slechte wedstrijd.

Net als bij BVCB komt het eerste gevaar van Papendrecht-zijde voort uit een vrije trap. De trap van Daeley van der Graaff scheert rakelings het Hoekse doel. Hoeft bij deze inzet Wesley van der Molen nog niet in actie te komen, bij de twee volgende mogelijkheden van de tegenstander moet de Hoekse doelman vol aan de bak. BVCB mag zijn doelman dankbaar zijn dat hij tot twee keer toe in korte tijd inzetten van Papendrecht weet te pareren.

Bij beide aanvallen is de razendsnelle en daardoor immer gevaarlijke Jay Luciano betrokken. Na een half uur spelen moet Christiaan Hartmans aan de noodrem trekken, als Luciano dreigt te ontsnappen vanaf de middenlijn. Het shirtje trekken levert Hartmans de gele kaart op en de wetenschap dat hij de rest van het duel zich gedeisd moet houden.

BVCB ontsnapt aan een achterstand als een afvallende bal op de wreef wordt genomen door Xavier Leenheer. Het fraaie schot spat uiteen op de kruising.

Hiermee zijn de wapenfeiten van de eerste helft wel genoemd. De toeschouwers moeten constateren dat met name BVCB geen kans weet te creëren. Hoewel van veel goede wil, lukt het de blauwwitten niet om een fatsoenlijke aanval op de hobbelige grasmat te leggen.

Na de rust blijft Yousif de Kock in de kleedkamer achter en probeert BVCB met Evan Blom het matige spel van de eerste 45 minuten te doorbreken. Maar in de tweede helft zal BVCB vooral tegen zichzelf spelen. Niets lukt, het is de even simpele als pijnlijke conclusie, die getrokken dient te worden. De enige kansjes die de gastheren nog weten te verwezenlijken doen zich voor als het duel zich al lang en breed in de lange blessuretijd bevindt.

De acht minuten blessuretijd die door Van der Bend terecht wordt toegevoegd aan de reguliere speeltijd is meer dan terecht. Aanleiding is de langdurige blessurebehandeling van Papendrecht-aanvoerder Nick Kamerling, die uiteindelijk per brancard het veld moet worden afgedragen.

De lange onderbreking komt de wedstrijd niet ten goede. Het optreden van Van der Bend, het feit dat niks lukt en de vele overtredingen wekken de irritatie op bij diverse spelers. Die steken hun irritatie en frustratie niet onder stoelen en banken en dan weet je dat je aan het kortste eind trekt. Gele kaarten voor o.a. Walbeek en Blom zijn het gevolg.

Zoals gezegd krijgt BVCB pas ver in de extra tijd een aantal mogelijkheden om tot scoren te komen. Vlak voor het verstrijken van de 90 minuten lijkt BVCB alsnog de winst naar zich toe trekken. Na een corner van Blom volgt een ware scrimmage voor de neus van Van de Velde. Uiteindelijk wordt de bal toch over de doellijn geprutst, maar heeft Van der Bend een handsbal van Bob Verweij geconstateerd en keurt hij het doelpunt niet goed. Verweij lijkt dan de 1 – 0 op zijn schoen te hebben als hij in de 94e minuut alleen op Van de Velde kan gaan. Helaas ontbreekt het de jonge invaller om doortastend op te treden. Wel herovert Verweij de bal weer en legt af op Blom, die met een hard schot rakelings naast schiet. Een inzet van Mike van der Steen is een zelfde lot beschoren.

In de 98e minuut moet Van der Molen zich - voor het eerst in de tweede helft!- onderscheiden om zijn ploeg te behoeden voor een pijnlijke nederlaag.

Met het doelpuntloze gelijkspel begint BVCB met één puntje aan de derde en laatste periode. De Hoeksenaren zakken weer een plaatsje verder op de ranglijst en staat nu op de zesde plaats. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Binnenmaas dat terug te vinden is op plek tien.

Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Eytan Scheimann, Robin van Willigen, Christiaan Hartmans, Nick Mahieu,  Dennis van der Haas, Yousif de Kock (46’ Evan Blom), Nicky Walbeek (65’ Bob Verweij),  Mike van der Steen, Rob Rutten, Michael de Rooy (94’ Alex de Ronde)

Verslag: HP Goudappel              Foto's: Kees Ruigrok