Mannen zaterdag, 1, 2e klasse D

18 februari 2017 17:00

Kraak, S.C.

DCV - BVCB 1 - 2 (0 - 1)

BVCB bevindt zich in een fase, waarin het zich – wil het zicht houden op de bovenste plaatsen- geen enkele misstap kan veroorloven. In dat licht bezien, is op dit moment elke wedstrijd een lastige. Afgelopen zaterdag was het Krimpense DCV de hobbel, die genomen diende te worden. Na een sterk begin van Hoekse kant, vervalt het duel al snel in een treffen waarin strijd de boventoon voert. Uiteindelijk brengt de formatie van Boel de verdiende winst over de streep.

BVCB kan langzaamaan weer beschikken over een fitte selectie. Nicky Walbeek en Yousif de Kock zijn weer zo goed als hersteld van langdurige blessures. Ook Bob Verweij mocht sinds lange tijd, al was het slechts heel kort, weer binnen de lijnen verschijnen.

Ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Nieuwenhoorn, kent de formatie van BVCB slechts één wijziging: Michael de Rooy start als één van de twee spitsen, ten koste van Evan Blom. Zoals gezegd is de start van BVCB voortvarend en zijn het de Hoeksenaren die het initiatief nemen. Er wordt vroeg druk gezet en DCV heeft het eerste kwart van de wedstrijd weinig tot niets in te brengen.

Het sterke begin leidt tot een aantal kansen voor de blauwwitten, die helaas niet kunnen worden verzilverd. Zo kan een scherpe voorzet van De Rooy niet tot doelpunt worden gepromoveerd en wordt een goede kopgoal afgekeurd vanwege buitenspel.

Een derde goede mogelijkheid doet zich voor na twintig minuten, als Mike van der Steen onverwachts van zo’n 25 meter het vijandelijke doel onder vuur neemt. De Krimpense doelman Bobby Janssen heeft echter een passend antwoord op de inzet van Van der Steen en met een fraaie save maakt hij het schot onschadelijk.

Nadat Nick Mahieu in de 28e minuut tegen een gele kaart op loopt, ebt het goede spel van BVCB langzaam uit de ploeg. Het geeft DCV de gelegenheid om meer uit zijn schulp te kruipen. Beetje bij beetje wordt de weg richting keeper Wesley van der Molen ingeslagen. Tot grote kansen leidt de omslag nauwelijks, daarvoor ontbeert het de ploeg van trainer Klinkenberg simpelweg aan kwaliteit. Verder dan een gekraakt schot van Luuk Cummins en een counter via Fabio Vrolijk komen de Krimpenaren niet.

Op slag van rust is het aan de andere kant wel raak. Over links leidt een goede aanval tot een goede kans voor Van der Steen. De niet overtuigende inzet wordt goed verwerkt door Janssen, maar de door de lucht in het spel terugkerende bal is een prooi voor de attente De Rooy. Met een ferme kopbal brengt hij BVCB op een verdiende 0 – 1 voorsprong. Met die mooie opsteker voor BVCB wordt de rust bereikt.

Na de theepauze keert Nicky Walbeek niet meer terug uit de kleedkamer. Walbeek die zich zichtbaar ongelukkig voelde op de rechtshalfplaats, voetbalde in de eerste helft vooral tegen zichzelf. Voor hem komt de getergde Blom in het veld, die vooral in zijn eerste kwartier goed invalt. In de 51ste minuut schaart Blom zich achter een vrije trap op zo’n 25 meter van het Krimpense doel. Met een harde welgemikt trap, jaagt hij de bal in het net achter Janssen, 0 – 2.

De toeschouwer die dan denkt dat de tweede treffer bevrijdend zal uitwerken voor de pupillen van Boel, komt bedrogen uit. Zowel bij BVCB als de tegenstander is enige lijn in het spel ver te zoeken. Het duel verwordt tot een tweespalt waar strijd en toevalvoetbal om voorrang strijden. Maar de wijze waarop BVCB die strijd aangaat is er een die prijzenswaardig is te noemen. DCV gaat opportunistisch op zoek naar de aansluitende treffer en hanteert daarbij veelvuldig de hoge lange bal. In het centrum van de Hoekse defensie speelt Christiaan Hartmans echter een belangrijke rol. De lange verdediger is heer en meester in de vele luchtduels. Het is mede hierdoor des te zuur, dat juist Hartmans de 1 – 2 op een presenteerblaadje aanbiedt. Als Micky Veldhoen in de 79ste minuut de Hoekse zestien betreedt, gaat hij over de knie bij Hartmans en kan arbiter Kraak niets anders dan de bal op de penaltystip leggen. De strafschop wordt door Guido van Oijen achter Van der Molen geschoten; de Hoekse keeper beroert nog wel licht de bal, maar dient toch te capituleren.

Er resteren dan nog 10 minuten waarin BVCB het weliswaar af en toe zwaar te verduren heeft, maar niet veel weg geeft. Balverlies van Rob Rutten leidt 5 minuten voor tijd tot een grote mogelijkheid voor de gastheren, maar de inzet is te zwak om Van der Molen te verrassen. De Hoekse doelman laat zich in de 91ste minuut bijna wel verrassen, als hij als aan de grond genageld tot zijn grote opluchting het schot van Veldhoen net voorbij de verste paal naast ziet gaan.

In de laatste minuten probeert Boel het spel met nog twee wissels enigszins te ontregelen. “Het was in die laatste fase billenknijpen! Je moet er niet aan denken dat die 2 – 2 valt. Zeker niet als je uit deze fase wilt, waarin we ons nu bevinden,” aldus een opgeluchte Boel na afloop van de gewonnen wedstrijd.

Volgende week wacht BVCB wederom een uitwedstrijd in en tegen Alblasserdam, dat al vanaf de eerste competitiedag de drager van de rode lantaarn is.

Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Eytan Scheimann, Dennis van der Haas, Christiaan Hartmans, Nick Mahieu, Roy Eekman, Yousif de Kock (82’ Robin van Willigen), Mike van der Steen, Rob Rutten (92’ Bob Verweij), Nicky Walbeek (46’ Evan Blom), Michael de Rooy

Verslag: HP Goudappel                                         Foto's: Ron van Bekkum