Mannen zaterdag, 1, 2e klasse D

10 december 2016 14:30

Bend, A. van der

Zaterdag speelden de mannen uit Bergschenhoek tegen het door Geert Meijer getrainde Strijen.

De eerste helft het beeld wat we de laatste weken gewend zijn, veelvuldig balbezit van BVCB en een tegenstander die weinig tot niet over de middenlijn komt. Ook werden er weer enkele kansen gecreëerd maar zoals ook in de voorbije weken zat er een been tussen, redde de keeper knap of waren we net niet scherp genoeg voor het doel. De 38e minuut kregen de mannen echter loon naar werken. Nadat er goed voordeel werd gegeven kon er over links doorgegaan worden en was het voor Bob Verweij een koud kunstje om een afgemeten voorzet binnen te tikken 1-0 wat tevens de ruststand was. Eindelijk weer een voorsprong en deze was dik verdiend.

Het was zaak om de voorsprong vast te houden en indien mogelijk snel uit te breiden zodat we de wedstrijd gecontroleerd zouden kunnen uitspelen. Het zou echter geheel anders verlopen, in de 46e minuut lag de 1-1 al in het doel en kon BVCB opnieuw beginnen aan de jacht naar een voorsprong. Een vrije trap aan de rechterkant werd door twee spelers van BVCB aangeraakt waardoor Wesley v.d Molen geen mogelijkheid meer had om deze te keren.

Wederom was BVCB hierna veelvuldig te vinden op de speelhelft van Strijen maar er werd te vaak de verkeerde keuze gemaakt en was de passing niet zo nauwkeurig als in de eerste helft. Ook legde Strijen veel energie in de wedstrijd en was dreigend in de counter. BVCB had nog enkele goede kansen, een kopbal van Michael de Rooy werd van de lijn gehaald en een kopbal van Rob Rutten werd knap gered door de keeper, ook was een indirecte vrije trap (2x) in de zestien meter niet aan de mannen besteed. Strijen kwam er nog een paar keer dreigend uit maar trof ook geen doel. Zo ging de wedstrijd letterlijk en figuurlijk uit als een nachtkaars en werd er voor de vierde maal op rij niet gewonnen.

Op dit moment neemt BVCB de 4e plaats in op de ranglijst zeven punten achter op de koploper en drie punten achter op de nummer twee positie. Er is dus nog van alles mogelijk in de tweede helft van de competitie.

Aanstaande zaterdag 17 december ’16 speelt BVCB thuis tegen hoofdklasser Zwaluwen voor de KNVB beker 1/8 finale, hierna is het winterstop.

Op 6 januari vertrekken de mannen t/m 10 januari naar Fuengirola voor een trainingskamp waar op 7 januari tegen Delta Sport de finale zal worden gespeeld voor de Regio Rijnmond Cup.

28 januari zal de competitie worden hervat met een uitwedstrijd tegen Alblasserdam

Verslag: Ron van Ginneken                               Foto's: Kees Ruigrok