Mannen zaterdag, 1, 2e klasse D

26 november 2016 14:30

Idrissi Chiour, J.

BVCB 1 speelde op zaterdag 26 november de elfde competitiewedstrijd van het seizoen, thuis  tegen Piershil. Het duel te Bergschenhoek begon om 14.30 uur en stond onder leiding van Dhr. J. Idrissi Chiour.

De stand na 10 wedstrijden is ongewoon spannend. Tussen nummer 1en nummer 7 van de ranglijst zitten maar 2 punten verschil.

BVCB moest de wedstrijd beginnen zonder de geblesseerden spitsen Michael de Rooy en Yousif de Kock.

Na de aftrap was al snel duidelijk dat beide teams wilden voetballen en de eerste 15 minuten ging het spel op en neer zonder al te veel gevaarlijke momenten. Daarna was BVCB de bovenliggende partij met goed positiespel dat in de 22e minuut leidde tot een goede voorzet van Rob Rutten op Bob Verweij die zijn schot gepareerd zag door de keeper Peter Konings, die later de man van de wedstrijd zou worden.

Kort hierop kregen de gretige Evan Blom en snelle Bob Verweij nog kleine kansen maar in het 16-meter gebied was de defensie van Piershil de baas. In de 40e minuut een gevaarlijke voorzet van Loek Visser die ternauwernood voorlangs ging. In de 42e en 44e minuut doet BVCB zich tekort door twee grote kansen van Mike van der Steen en Rob Rutten niet te verzilveren waardoor we met 0-0 de rust ingingen.

Na de rust was het BVCB die de wedstrijd regeerde. De verdediging stond goed en het middenveld met Roy Eekman als spelverdeler was controlerend, maar voorin lukte het maar niet om echt gevaarlijk te worden.

In de 56e minuut leidde een schot van Sjoer Signor van Pierhil tot een corner. Uit deze corner kon Jan Jasper, die even werd vrijgelaten, de 0-1 inkoppen.

Vanaf dat moment werd het spel gespeeld op de helft van Piershil. Een goed schot van Evan werd fantastisch corner getikt door de keeper. In de 64e minuut werd Nick Walbeek ingebracht waardoor er nog meer druk werd gezet. In de 65e minuut een goede steekbal van Nick die Bob Verweij alleen voor de keeper zette maar ook deze bal ging er niet in. In de 68e minuut een schot van Nick die rakelings naast ging. Vanaf dat moment werd de druk nogmaals opgevoerd maar door gebrek aan creativiteit en scherpte lukte het maar niet om de gelijkmaker te scoren. In de laatste 10 minuten nog diverse scrimmits voor het doel van Piershil maar door gebrek aan een echter “Killer” bleef de eindstand 0-1.

Aan inzet en strijd ontbreekt het niet, maar voorin wel aan creativiteit, brutaliteit en slimheid, het zogenaamde “voetbalgogme”. Opvallend is dat BVCB de gehele wedstrijd grotendeels op de helft van Piershil heeft gespeeld, maar dat er niet 1 vrije trap rond het 16-metergebied werd gecreëerd, dat altijd leidt tot een goede mogelijkheid om te scoren.

Toch heb ik een goed BVCB-team zien spelen met verzorgt voetbal en ik heb vertrouwen in de volgende wedstrijd, uit tegen Spirit.