BVCB geeft comfortabele voorsprong jammerlijk uit handen in de slotfase.

BVCB 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse D

12 november 2016 14:30

Steenbergen, R.M.

BVCB ging deze speelronde als koploper op bezoek bij NSVV dat op de vierde plaats op twee punten achterstand was terug te vinden.

Op een niet al te best veld begon de wedstrijd ongelukkig en zeker niet volgens plan, in de 6e minuut scoorde NSVV de 1-0 nadat vanuit de rechter kant goed geopend werd naar de linker kant en Mitchel Louwerens de bal rustig langs Wesley van de Molen in de hoek plaatste. BVCB ging hierna de wedstrijd controleren en buiten twee speldenprikken van NSVV was het de bovenliggende partij. Het veld was niet in het voordeel van de in het blauw spelende bezoekers waardoor NSVV de gelederen goed gesloten kon houden. Michael de Rooy kopte een voorzet van Rob Rutten net over het doel en het duurde tot de 44e minuut totdat de verdiende gelijkmaker werd gescoord. Rob Rutten benutte een strafschop nadat Bob Verweij werd neergelegd in de 16 meter. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft gingen de blauwhemden op dezelfde voet verder en was de baas over NSVV. In de 48e minuut een goede actie over rechts van Rob Rutten die Mike v.d. Steen een niet te missen kans bood 1-2. BVCB wilde echter meer het spel bleef zich afspelen op de helft van NSVV en in de 70e minuut leek Evan Blom (ingevallen voor de geblesseerde Michael de Rooy) de wedstrijd in het slot te gooien nadat hij wederom een goede actie van Rob Rutten netjes binnenschoot. Niets leek er aan de hand BVCB bleef de wedstrijd controleren en had meerdere kansen om de wedstrijd te beslissen. Evan Blom, Youssif de Kock en Bob Verweij konden echter niet de trekker overhalen om de wedstrijd in het slot te gooien. Wat hierna gebeurde had niemand meer voor mogelijk gehouden, NSVV scoorde in de 87e minuut de 2-3 en ging met volle kracht voluit wat in de 90e minuut tot de 3-3 resulteerde. Beide doelpunten gescoord door Marco van Daalen. Enkele minuten later floot de scheidsrechter voor het einde.

Een feestend NSVV en BVCB vol ongeloof achterlatend op het veld. Hoe kon dit gebeuren, 80 minuten de baas en toch met maar een punt terugreizen naar Bergschenhoek. We zijn nog steeds koploper maar de kopgroep wordt steeds groter en is het verschil tussen de nummer 1 en nummer 7 maar twee punten. Over twee weken komt Piershil op bezoek de nummer 3 met een punt achterstand. Aanstaande donderdag wordt er thuis gespeeld voor de Regio Rijnmond Cup tegen Bergambacht aanvang 20,15 uur. Dinsdag 22 november spelen we uit bij VOC aanvang 20,00 uur 3e ronde KNVB beker.

Uw verslaggever: Ron van Ginneken.
Met dank aan de fotografe van NSVV, Cindy Vos.