Goede teamprestatie legt in 1e helft basis voor de overwinning.

Scheidsrechter

Spaans, H.

Onbekend

Papendrecht 1 – BVCB 1    2-3 (0-1)

Op een vrij goed bespeelbare grasmat, zonder al te veel zand, moesten de mannen van trainer Melvin Boel in de 1e wedstrijd van de 2e periode aantreden in en tegen Papendrecht.

BVCB, eigenlijk nog teleurgesteld na het missen van de 1e periodetitel, vooraf terug te vinden op de derde plaats, tegen middenmoter Papendrecht, wilde vandaag gewoon graag winnen. In een competitie waarin het lijkt dat iedereen van iedereen kan winnen zegt de ranglijstpositie echter niet veel. Het team begon goed vooral in het eerste half uur en daardoor was er controle over de wedstrijd.

Niet dat dit nou direct veel rendement opleverde, pas na 22 minuten was er een scrimmage voor het doel van Papendrecht waarbij zowel Yousif de Kock als Michael de Rooy verzuimden te scoren. Even daarvoor was de vanwege zijn snelheid immer gevaarlijke spits van Papendrecht, Jay Luciano, nog gevaarlijk op de rechterflank door gebroken maar kon Nick Mahieu goed blokken. Diezelfde spits was in de twee vorige partijen tegen onze hoofdmacht tegen een rode kaart opgelopen. Tot dat moment was het zeker niet enerverend, uw verslaggever dacht toen aan een heel kort verslag.

0-1

De zeker verdiende 0-1 viel dan toch enkele minuten later. Een prima voorzet van Ethan Scheimann werd door Michael de Rooy (Kramertje) onhoudbaar in het Papendrechtse doel gekopt. Grappig was dat de hond van de familie Scheimann het doelpunt leek mee te vieren door over het veld een haas achterna te zitten. (De haas heeft wel gewonnen).

Vanaf dat moment gebeurde er plotseling van alles in de wedstrijd. Papendrecht ging veel meer fysiek voetballen en schuwde ook het gemene werk niet. Middenvelder Tomas de Brito van Papendrecht mocht van geluk spreken dat de lankmoedige scheidsrechter, Spaans uit Bleiswijk, hem niet genadeloos zag natrappen op Nick Mahieu. En nogmaals ontsnapte de Brito doordat de scheids op een ander dood spelmoment ook niet zag dat deze middenvelder de keeper van BVCB, Wesley van der Molen, in het gezicht sloeg. Toch jammer dat een goede voetballer zich van dat soort praktijken bedient. Het enige serieuze verdedigende werk wat v.d. Molen in die eerste helft had moeten doen was het vangen van een bal uit een hoekschop.

0-2 en 0-3.

Slechts weinigen van de toeschouwers hebben de 0-2 gezien. Nog effe naar de wc of te laat uit de kantine. Binnen een halve minuut in de 2e helft was het 0-2 door een eigen doelpunt van Papendrecht. En uw verslaggever heeft het dus ook niet gezien. Wel de 0-3, gemaakt door verdediger Christiaan Hartmans, slechts een minuutje later. Een weg gestompte bal van keeper van de Velde werd door Christiaan vanaf zo’n meter twaalf afstand keurig ingeschoten. Toch opvallend hoe vaak deze verdediger de laatste wedstrijden regelmatig zijn doelpuntje mee pikt.

1-3

0-3, wedstrijd gespeeld denk je dan. Niets bleek minder waar. De mannen van Boel dachten blijkbaar van wel en verslapten behoorlijk. Op de linkerflank konden de mannen van trainer Mark Weel vrij simpel combinerend een goede voorzet afleveren welke door Jay Luciano werd ingekopt. En gelijk zag je het geloof in een beter resultaat bij de tegenstander terug keren. En dat kwam ook zeker door die razendsnelle Luciano. Hij is en blijft ontzettend gevaarlijk. In het totale spelbeeld bleef het een match met nogal wat overtredingen op en over het randje. Ook BVCB liet zich niet onbetuigd en Bob Verwey had ook zomaar rood kunnen krijgen wegens natrappen. Ook dit werd door scheidrechter Spaans echter niet gezien.

Slechts enkele minuten na de 1-3 kwam BVCB goed weg doordat een schot binnenkant paal toch niet de 2-3 betekende. En met nog zo’n twintig minuten te gaan kon doelman Wesley de doorgebroken Luciano in een één tegen één situatie gelukkig de baas blijven. Inmiddels had Marvin Vogels de wat ongelukkig spelende Yousif de Kock vervangen.

Papendrecht bleef met inmiddels hoog staande backs de lange bal hanteren wat toch wel behoorlijk druk gaf op de verdediging van BVCB. En als onze mannen de bal weer hadden konden ze deze toch maar moeilijk in bezit houden. Met nog een klein kwartier te gaan werd Bob Verwey vervangen door Evan Blom en werd Rob Rutten vervangen door Robin van Willigen. Ook al was het van korte duur, beiden hadden een uitstekende invalbeurt. Vooral Evan was direct spelbepalend en speelde vrijwel foutloos. Dat resulteerde dan ook in een prima kans voor Kramertje en een gestifte bal op de paal van Robin van Willigen. De rebound kreeg ook Evan niet in het doel. BVCB verzuimde gewoon de wedstrijd in het slot te gooien.

2-3

En ja hoor, in de 91e minuut een schot wat eigenlijk naast zou gaan wordt door Luciano met de knie geschampt en de 2-3 staat op het bord. Nog enkele spannende minuten volgden en Mike van der Steen kon ook alleen voor de Papendrechtse keeper, vanuit een moeilijke hoek, niet scoren.

Het kan snel verkeren. Drie weken terug nog zes punten achter en vorige week nog de 1e periodetitel gemist. Nu door verlies van Heerjansdam en een gelijk spel van Piershil zijn we ineens koploper.

BVCB: Wesley v.d. Molen, Ethan Scheimann, Dennis v.d. Haas, Christiaan Hartmans, Nick Mahieu, Roy Eekman, Yousif de Kock (71 Marvin Vogels), Mike v.d. Steen, Bob Verwey (79 Evan Blom), Rob Rutten (82 Robin van Willigen), Michael de Rooy.

Scheidsrechter: H. Spaans.

Door Theo Keijzer.      foto's : Kees Ruigrok