Binnenmaas 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse D

8 oktober 2016 14:30

Graaf, R. de

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Binnenmaas op het programma. Een tegenstander waar afgelopen seizoen redelijk eenvoudig van was gewonnen.

Na een week met twee nederlagen waarin we veel balbezit hadden maar geen punten moesten de punten in Bergschenhoek blijven. In de bespreking werd nog eens terug gekeken en besproken waar de schoen wringt en wat we er aan kunnen doen om dit te vertalen in winst.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat er hier niets te halen was, het elftal liet de bal goed rondgaan en de posities waren goed bezet. Binnenmaas kon alleen tegenhouden en moest regelmatig aan de technische staf vragen wat te doen. Het enige wat de ploeg te verwijten was dat ze zichzelf niet beloond hebben met meer doelpunten waardoor Binnenmaas toch nog in de wedstrijd bleef.

Het wedstrijdverloop

In de 2e minuut werd de score al geopend nadat Yousif de Kock werd weg gestuurd op rechts en Michael de Rooy op maat bediende. Hierna had Yousif de stand kunnen verdubbelen nadat hij alleen voor de keeper verscheen maar helaas raakte hij de bal verkeerd waardoor de bal over de keeper maar over het doel ging. Enkele minuten later moest de keeper handelend optreden na een goed schot van Yousif. Binnenmaas kon hier nog niets tegenoverstellen tot dat moment en mocht zich gelukkig prijzen met de 1-0 achterstand. In de 22e minuut het eerste gevaar van hun kant, een vrije trap die knap tot hoekschop werd verwerkt door Wesley v/d Molen. Vanaf dat moment kregen ze iets meer initiatief maar echt grote kansen kwamen hier niet uit voort. Vlak voor rust kreeg BVCB loon naar werken en bekroonde Eytan Scheimann een goeie actie tot 2-0 waarna de scheidsrechter het sein tot thee drinken gaf.

De tweede helft begonnen de mannen voortvarend en had Rob Rutten de kans om 3-0 binnen te koppen, de keeper stond echter op de goed plaats. In de 50e minuut claimde Binnenmaas een strafschop omdat volgens hen een speler in het 16 meter gebied naar beneden getrokken werd. De scheidsrechter wuifde de protesten echter resoluut weg. Binnenmaas wisselde aanvallend en probeerde wat het kon maar dit resulteerde in een handvol mogelijkheden voor BVCB dat in de tegenstoot heel gevaarlijk was maar ongelukkig in de afwerking.  In de 88e minuut werd er toch nog gescoord door Mike van der Steen 3-0 wat tevens de eindstand was.

Volgende week gaan we op bezoek bij Pelikaan te Zwijndrecht aanvang 15.00 uur.

Uw verslaggever: Ron van Ginneken                         Foto's: Kees Ruigrok