BVCB 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse D

17 september 2016 14:30

Gommans, T.

Vandaag de vraag hoe BVCB voor de dag zou komen na de nederlaag vorige week bij Nieuwenhoorn. Bij Nieuwenhoorn speelde BVCB met name verdedigend een zeer matige eerste helft en kreeg het 4 doelpunten tegen. Na de rust zag het er vorige week in verdedigend opzicht veel stabieler uit. Vandaag werd gelukkig de lijn van die tweede helft voortgezet.

Om half drie werd - onder heerlijke weersomstandigheden - op het goede kunstgrasveld van Alexandria ’66 aan de wedstrijd begonnen.

Na 2 minuten viel er een zeer gevaarlijke kopbal van een speler van Alexandria ’66 te noteren (maar dan wel op eigen doel) na goede voorzet van Yousif de Kock. De corner die hierop volgde kon net niet door Christiaan Hartmans tot een doelpunt worden gepromoveerd. In de 8e minuut een schot van Nick Walbeek over na een goed opgezette aanval van BVCB.

5 minuten later een geweldige counter van Alexandria ’66 over rechts. Splijtende pass naar links maar de aanvaller zag deze grote kans gepareerd door een geweldige redding van Wesley van der Molen. Klasse redding.

Het spel bleef op en neer gaan zonder dat men aan beide kanten echt gevaarlijk kon worden. Tot in de 25e minuut; Mike van der Steen wint op een zeer knappe manier een duel op het middenveld. Hij speelt de bal op de opkomende Ethan Scheimann

die fantastisch voorgeeft. De zeer goed inlopende Bob Verweij kopt de bal vanaf een meter of 8 van de goal schitterend, via de paal, in de lange hoek en laat hierbij de keeper volledig kansloos; 0-1. Prachtige goal.

In de 30e minuut weer een snelle uitval van Alexandria ’66 en Roy Eekman maakt een overtreding waarvoor hij een terechte

gele kaart krijgt. De zeer fraai genomen vrije trap wordt wederom schitterend verwerkt door Wesley van der Molen, waarbij hij dus voor de tweede keer een tegendoelpunt voorkomt.

In de 37e minuut een goede pass van Mike van der steen op Bob Verweij maar de keeper van Alexandria ’66 kan er net bij voordat Bob gevaarlijk kan worden. In de 40e minuut het laatste wapenfeit van BVCB voor de rust. Een prachtige bal van Nick Walbeek, maar de bal valt precies tussen Eytan Scheimann en Bob Verweij en beiden kunnen er net niet bij. Dan fluit de scheidsrechter voor rust.

We zagen een goed BVCB dat het spel probeerde te maken en een Alexandria ’66 dat zo nu en dan zeer gevaarlijk in de counter was. Al met al had BVCB niet de volledige controle over de eerste helft, maar wel had het een verdiende voorsprong te pakken. Na de rust een ander beeld. Nu had BVCB vanaf de eerste minuut de controle en bepaalde de wedstrijd. Waar Alexandria'66 de eerste helft er dreigend uit kwam werd dit na de rust goed geneutraliseerd door BVCB. Wellicht dat hierbij meespeelde dat bij de gastheren de zeer gevaarlijk Shayron Curiel geblesseerd was achtergebleven in de kleedkamer. Dit bleek al snel een (te) grote aderlating voor de thuisploeg.

In de 58e minuut besliste BVCB de wedstrijd. Een verre uittrap van Wesley van der Molen werd verkeerd beoordeeld door de nummer 3 van de thuisclub, waardoor Mike van der Steen alleen op de keeper af kon en beheerst de 0-2 aantekende. Alexandria'66 probeerde door enkele wissels toe te passen het spel naar zich toe te trekken maar dit mocht niet baten. De thuisclub kon de ruimtes niet meer belopen en BVCB bleef heel gemakkelijk overeind. Als er zorgvuldiger werd omgegaan met de ruimtes had de uitslag zeker hoger uit kunnen vallen. Het slotakkoord was voor Rob Rutten die in de 85e minuut de 0-3 binnen schoot. Dit na mooi voorbereidend werk van de ingevallen en jarige Evan Blom, die daarmee zijn eerste wapenfeit van zijn 19e levensjaar wist te noteren. Nadat alle uitslagen bekend waren, zien we BVCB terug op een wel zeer bekende tweede plek op de ranglijst.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen DCV om 14.30 uur.

Opstelling: Wesley van der Molen, Ethan Scheimann, Dennis van der Haas, Christiaan Hartmans, Nick Mahieu, Roy Eekman, (Jeffrey Bos), Yousif de Kock, Mike van der Steen, Bob Verweij, (Evan Blom), Rob Rutten, Nick Walbeek (Marvin Vogels).

Van uw gelegenheidsverslaggever: Roger Bovy
Foto's: Ron van Bekkum