10 september 2016 14:30

Scheidsrechter

Bend, A. van der

Onbekend

Na de mooie 3-0 overwinning van vorige week op Alblasserdam stond deze week de uitwedstrijd tegen Nieuwenhoorn op het programma.

Op de site van Nieuwenhoorn werd al gesproken over de Topper van twee titelkandidaten.

Op het zonovergoten complex van Nieuwenhoorn waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie wedstrijd. De tribune zat vrijwel vol en langs de lijn stonden ook veel toeschouwers. Kort voor de wedstrijd werd het kunstgras nog even gesproeid om de balsnelheid te bevorderen.

Om 14.30 uur nam BVCB de aftrap en de eerste minuten was het duidelijk onderling aftasten. In de 7e minuut kregen we onze eerste vrije trap. Een ingestudeerde vrije trap van Nick Walbeek op Rob Rutten resulteerde in de snelle 0-1. Kort hierna begon Nieuwehoorn te drukken en de eerste kans in de 11e minuut volgde. Al snel bleek dat Nieuwenhoorn snelle spitsen heeft waarvoor de achterste linie van BVCB goed moest opletten. In de 13e minuut brak Nieuwenhoorn door over rechts. Omdat Christian Huismans de voorzet niet kon blokken werd de bal door de nummer 10, Jordy Braber, goed ingeschoten 1-1.

Daarna was het weer BVCB die druk ging zetten waardoor er twee gevaarlijke corners op rij kwamen maar op tijd door de verdediging van Nieuwenhoorn werden weggewerkt.

In de 21e minuut nam Walbeek een vrije trap op rechts waarbij Rutten goed anticipeerde en de bal binnen 5 meter inschoot 1-2.

Vrijwel direct na de aftrap sneed Nieuwenhoorn wel heel erg makkelijk door onze defensie en scoorde Braber de 2-2. Het werd een attractieve wedstrijd omdat beide

teams voor de aanval gingen en er ook fouten werden gemaakt.

In de 30e minuut werd een goed schot op doel geweerd door onze keeper Wesley van der Molen, waarna de bal hoog boven het doelgebied rijkte. Omdat niemand van BVCB reageerde sprong Ailton Lima Silva hoog op en kon redelijk eenvoudig inkoppen 3-2.

In de 31e minuut werd een goed schot van Bob Verweij goed weggewerkt door de keeper Damy Daalhuisen. In de 33e minuut werd een buitenspeldoelpunt van Nieuwenhoorn afgekeurd en in de 41e een prachtige boogbal van Mike van der Steen. Volgens de toeschouwers die op een lijn stonden was het buitenspeldoelpunt van Mike uiterst discutabel. In de 44e minuut schoot Roy Eekman in de rebound over. Even leek het erop dat ruststand 3-2 zou worden maar op de achterlijn lieten twee verdedigers van BVCV zich onnodig foppen, waardoor de spits van Nieuwehoorn tussendoor glipte en zijn voorzet eenvoudig door Lima Silva werd ingeschoten 4-2.

In de rust heeft Melvin Boel ongetwijfeld de achterste linie nieuwe instructies gegeven omdat de 2e helft defensief veel beter was dan de 1e helft. In de rust werd de geblesseerde Hartmans gewisseld door Nick Mahieu, die weer terug is van zijn wereldreis. Van Nick gaan we hopelijk weer veel plezier beleven, welkom terug.

Al in de 46e minuut scoorde Bob Verweij binnenkant paal een goed doelpunt. Vanaf dat moment werd BVCB beter en was het wachten op de gelijkmaker. Het spel werd ook harder en omdat de scheidsrechter A. van der Bend dikwijls veel te laat floot voor een overtreding

dreigde het soms bijna uit de hand te lopen. Het had er veel van weg dat de scheidsrechter zijn eigen wedstrijd floot en was met afstand de minste van het veld.

In de 71e minuut kwam Evan Blom erin voor Verweij om nog meer druk te zetten en kort hierna kwam Jeffrey Bos voor Marvin Vogels. In de 75e minuut onderschepte Dennis van der Haas met een perfecte sliding de bal op de rand 16, maar de scheidsrechter dacht hier weer anders over en gaf een vrije trap en geel voor Van der Haas. De vrije trap werd overigens afgeslagen door de muur. In de 79e minuut wederom een goede redding van Van der Molen op een doelpoging van Corly Bazoer die met zijn vervelende bij-gebaartjes een nare indruk achterliet. In de 87e minuut werd een hard schot van Walbeek gekraakt en daarna kwam BVCB er eigenlijk niet meer door. In de 92e minuut strafte de scheidsrechter wederom Van der Haas met een 2e gele kaart dus rood. Ondanks deze twee kaarten is Van der Haas er volgende week gewoon weer bij. In de 94e minuut werd gefloten voor het eindsignaal.

Teleurgesteld verlieten onze jongens het veld. Helaas kon de opgelopen achterstand in de mindere 1e helft niet meer gerepareerd worden in een goede 2e helft.

Gelet op de goede reeks van de afgelopen wedstrijden in de voorbereiding en de beker ga ik ervan uit dat we volgende week tegen Alexandria’66 weer 3 punten binnenslepen.

Uw verslaggever van de wedstrijd: Ron Walbeek           Foto's: Kees Ruigrok