49'

E-pupillen zaterdag, E5, 5e klasse 11

16 januari 2016 9:45

Onbekend

De winterstop is voorbij, maar de winter staat op het punt van beginnen. Terwijl er vele wedstrijden worden afgelast, mogen onze mannen gewoon aantreden in Pijnacker tegen Oliveo. De heenwedstrijd werd geteisterd door kou en regen en ook de return is koud, winderig en af en toe hagel.
Er waren maar liefst drie blessures vooraf te melden (Mark, buikspier/Sem, griep/Cas, rug), dus moesten we op zoek naar invallers. Gelukkig waren er voldoende afgelastingen, dus waren Stein Deurman en Quint de Jeu bereid gevonden om ons team te versterken.
Door alle wijzigingen was de leider zijn tas met aanvoerdersband en ballen vergeten, maar ook was er nog het probleem met shirts. Dit werd opgelost door Oliveo, waar wij de hesjes mochten lenen.
De wedstrijd kon dan uiteindelijk aanvangen. Het bleek een eenzijdige, maar zeer leuke wedstrijd te worden. Er werd goed gecombineerd, kansen gecreeerd en uiteindelijk ook regelmatig gescoord. De wind speelde een grote rol en deed de bal soms extra snelheid meegeven of juist tegenhouden. Dit maakte het spel soms niet eenvoudig. Ook de keeper van Oliveo was een prima sta in de weg gedurende wedstrijd. Desondanks wist Quint al na 2 minuten te scoren. In de 14e minuut verdubbelde Finn de score. Gezien het aantal kansen was een 2-0 ruststand magertjes te noemen. Maar zoals gezegd, er werd goed gevoetbald en het publiek genoot. Na rust kwam de doelpuntenmachine beter op gang. 2x Quint, 2x Stein, 2x Indy en nogmaals Finn met tussendoor nog 2 doelpunten van Oliveo, brachten de eindstand op 2-8.  Alhoewel er 2 doelpunten door Oliveo werden gescoord had Lars en zeer relaxte zaterdagochtend. De scheidsrechter had nog niet echt zin om af te fluiten, maar het publiek was redelijk afgekoeld, dus het uiteindelijk fluitsignaal werd met enthousiasme begroet. De koppositie is behouden met een leuke wedstrijd. Nogmaals dank aan de invallers en het meegereisde publiek voor de steun.
Volgende week lekker uitslapen en de lunchwedstrijd bij DVC.