Sponsors

BVCB JO16-1 pakt tegen VEP JO-16-1 de volle winst in een wedstrijd met twee helften; 2-1.

BVCB JO16-1

2 - 1

VEP JO16-1

2e klasse 1

9 maart 2019 12:00

Na twee weken stilstand vanwege de crocusvakantie speelden we vandaag thuis tegen VEP. Toevallig tegen het team, waartegen we in onze laatste wedstrijd voor de vakantie, nipt de punten deelden. Met de van een blessure teruggekeerde Thomas en vast waarde Dani, werd er nog voor twaalf uur afgetrapt. Mark hanteerde de eerst helft ook de grensrechtervlag bij afwezigheid van een geschikte vlagvader.

De eerste helft speelden we met de wind pal tegen. Normaal passen of uittrappen was door de hevige wind zo goed als onmogelijk. Windje mee legde VEP er tegen ons direct de druk vol op. Vooral hun linksbuiten maakte het ons erg lastig, door met technische hoogstandjes onze rechterflank met Jurley en Thomas onder constante druk te zetten. Zo staan we zwaar onder druk en komen nauwelijks van onze eigen helft af. Een eerste keer komen we nog goed weg als de bal via de paal weer in de armen van Thijs belandt. De tweede keer is het raak, de linksbuiten speelt zich vrij en komt op Thijs af. Het enige dat Thijs kan doen is aan de handrem trekken, met als resultaat een penalty. De penalty wordt keihard en recht door het midden ingeschoten, Thijs die de rechterhoek kiest heeft het nakijken en zo staat het binnen de 10 minuten 0-1. Toch lukt het ons even later om op links door te breken, Jelle komt alleen op de keeper af. Zijn schot is echter te zacht en wordt door de keeper gekeerd. Even later krijgt een speler van VEP in het strafschopgebied een opgelegde kans, ons geluk is dat hij tegen zijn eigen hand schiet en we met hands goed wegkomen. Dan krijgt Kevin tot twee maal toe een vrije schietkans, beide keren werpt de keeper van VEP zich in de baan van het schot en pakt de bal. Met zo’n goede keep is het lastig scoren. De druk van VEP op ons doel blijft gigantisch, zeker als het al niet meevalt om de bal vanwege de harde tegenwind ons strafschopgebied uit te werken. Gelukkig zorgen Dani en Per in de as van de verdediging voor een slot op de deur. Ondanks dat VEP regelmatig in scoringspositie komt halen zij de angel uit de aanval. Ook Boaz, Tim en Casper knokken voor elke meter. Gelukkig fluit de scheids voor de rust, even op adem komen en dan volle bak met de wind mee voor de winst.

In de tweede helft staat Michel met de vlag langs de lijn. Na de rust keren de kansen, nog niet direct, maar na verloop van tijd zet BVCB druk op VEP. Wel is het eerst nog Thijs die met zijn uitgeschoven vingers de bal net weet over te tikken. De eerst die gevaarlijk kan worden is Rens, op aangeven van Taylan, speelt hij zich op links vrij en schiet de bal op doel. Weer is het de keeper van VEP die redding brengt. De door Casper ingetrapte corner draait in en belandt net op het dak van het doel. Wanneer Kevin in de as van het veld onderuit wordt gehaald, besluit de scheids tot een directe vrije trap. Dani neemt plaats achter de bal en schiet hem in één keer over de muur, links het doel in; 1-1. Met nog zo’n 15 minuten te gaan en de wind in de rug ligt de wedstrijd weer helemaal open. Even is er een hutsklutsbegoniamoment in de doelmond van VEP. De bal gaat als een pinball in een flipperkast heen en weer en belandt uiteindelijk voor de voeten van Pepijn. Pepijn schiet in en viavia rolt de bal ook weer uit het strafschopgebied. Even later haalt Thomas uit, zijn bal valt terug in het strafschopgebied, waar Jurley op precies het goede moment op de juiste plaats staat. Zijn schot lift over alles en iedereen heen het doel in, 2-1. Jurley wordt door de aanwezige trouwe supporters direct tot “Man of the match” benoemd. De laatste minuten spelen we professioneel uit en zo winnen we deze wedstrijd van de twee helften.

Jongens, goed gespeeld. Erin blijven geloven en blijven voetballen heeft de overwinning gebracht!!