1 - 1

BVCB 2

1e klasse A

3 november 2018 15:00

Net als de laatste 2 competitiewedstrijden heeft BVCB 2 dit weekend gelijkgespeeld, nu in en tegen Lisse (3) Het team speelde een moeizame wedstrijd. Op zoek naar excuses zouden de volgende redenen opgesomd kunnen worden:

1) de late aanvangstijd van 15.00 uur

2) de sfeerloze ambiance op een achteraf grasveld (veld 4) zonder dug outs en bijna onzichtbare kalklijnen rondom het veld. Reserve 1e klasse onwaardig !!!

3) het twijfelachtige optreden van de Engels sprekende referee

4) de provocaties, fysieke kracht en sluwheid van de spelers van Lisse 3 t.o.v. de jonkies uit Bergschenhoek.

Het zal wel een combinatie van factoren zijn, maar de schuld moet vooral toch bij het team zelf gezocht worden.

De nauwkeurigheid en beweging zonder bal ontbrak, zodat het spel rommelig en voorspelbaar oogde. Wel moet vermeld worden dat BVCB geen gelukkige wedstrijd speelde Zo werd er 3 x de bal van de doellijn van Lisse gehaald.

De blauw-witten wisten maar niet door de linies heen te voetballen. Lisse zakte bij balbezit van BVCB terug op eigen helft waardoor de ruimtes erg klein werden gemaakt.

Er werd teveel in de trechter gevoetbald en de snelheid van Ferdi en Chavez aan de flanken werd goed door Lisse ontmanteld.

De keren dat de zijkanten gezocht werden leverde het meteen gevaar op.

Zo kwam Michael een teenlengte tekort nadat Huub de bal prima controleerde uit een lange bal van achteruit en een puike voorzet gaf.

De ruststand was 0-0 na een 1e helft met weinig hoogtepunten.

Tim de Koning bleef in de rust met een pijnlijke schouder achter in de kleedkamer.

Yannick was de vervanger van Tim.

De 2e helft was nog geen 2 minuten oud toen Ferdi een doorgekopte bal van Michael met een volley op zijn slof nam maar de bal 2cm aan de verkeerde kant van de verre paal terecht zag komen.

Het zou een ,,beauty,, van een doelpunt hebben opgeleverd. Maar helaas………………

Het spel golfde op en neer en zowel Lisse als BVCB had op voorsprong kunnen komen.

De wedstrijd werd opener en zo gebeurde het dan toch dat Lisse op voorsprong kwam.

Lennart redde eerst nog knap op een kopbal bij de 2e paal na een corner, uit die situatie stompte hij in 2e instantie in een attente reflex de bal toevallig voor de spits van Lisse en bij de 3e poging was Lennart kansloos.

Nu moest BVCB wel komen en nog méér de aanval op zoeken. Uiteindelijk zorgde Huub voor de eindstand van 1-1 door zelf de aanval op te zetten om Michael in te spelen en door te bewegen naar de ,,kaats,, van Michael en met een geplaatst schot de keeper van Lisse het nakijken te geven. Een schitterend doelpunt.

BVCB kreeg het nog lastig omdat het met 10 man kwam te staan nadat Donovan met rood (te zwaar gestraft) van het veld moest na een tackle in een duel om de bal.

Samenvattend: een terechte uitslag en nog steeds ongeslagen.

Verslag: Ton van der Bijl