...

Onder 11, JO11-4, Groep 4 08

10 september 2016 9:45

Hallo supporters,

Afgelopen zaterdag speelden onze mannen hun eerste uitwedstrijd in deze bekerronde. Om kwart voor 10 was XerxesDZB de tegenstander op sportpark Faas Wilkes.

De afgelopen wedstrijden hadden bij onze mannen een stijgende lijn laten zien dus hadden alle meegereisde supporters er goede hoop op.

Na een lekkere warming up begonnen de mannen vol goede moed aan de wedstrijd. De eerste 5 minuten waren goed. Het spel speelde zich af op de helft van XerxesDZB en het zag er goed uit. Zeker na een mooi schot van Levi dat jammer genoeg de lat raakte.

Helaas was het uit eigenlijk de eerste aanval van de tegenstander raak. 1-0 achter. Binnen een minuut was ook de 2-0 een feit.....
Deze tweede treffer kwam aan als een mokerslag bij onze mannen. De kopjes en schouders gingen omlaag want dit was onverwacht en zeker onverdiend. De 10 minuten hierna domineerde XerxesDZB en liep het simpel uit naar 3-0 en 4-0. Onze helden hingen zoals dat heet in de touwen.

Gelukkig was daar plotsklaps Kay! Met een schitterende vrije trap scoorde hij zijn allereerste competitie doelpunt ooit! De goal gaf de mannen het vertrouwen terug. Nadat Pepijn 2 minuten later de 4-2 binnenschoot was de sfeer gelijk omgeslagen. Helaas leidde een slot offensief niet tot de aansluitingstreffer.

In de tweede helft gingen de mannen verwoed op jacht naar meer. Helaas wilde de goal maar niet vallen. Lat en zelfs 2x paal stonden onze mannen in de weg.

In de drang om te scoren werd het spel er alleen jammer genoeg niet beter op. Posities werden verlaten en veel passes belanden bij de verkeerde blauw witte shirts. Dit slordige spel werd door de tegenstander afgestraft 5-2.
Het siert de mannen dat ze toch bleven werken voor een goed resultaat. De kansen waren er zeker maar de keeper van XerxesDZB stond onze aanvallers flink in de weg. Levi scoorde nog wel de 5-3 maar we konden niet meer voorkomen dat de tegenstander zich niet meer liet inhalen. De laatste goal van de wedstrijd kwam op naam van Pepijn die in de laatste minuut de 7-4 binnen schoot.

Al met al een wedstrijd met wat leermomenten. Mannen....een 2-0 achterstand kan best ingehaald worden dat zagen jullie later in de wedstrijd en let goed op waar je moet staan en naar wie je de bal speelt!