50'
... (schot)

Onder 13, JO13-4, Groep 4 16

27 augustus 2016 8:30

Eindelijk was het dan zover. Zaterdag 27 augustus de eerste bekerwedstrijd op het "grote" veld. Om even over achten werd de reis naar veld 6 ingezet. Voetballen op echt gras. De voorberspreking en warming up gingen prima, de overige voorbereidingen verliepen wat stroef. De vlaggenstokken konden de grond niet in, omdat de gaten dicht zaten, een scheidsrechter bleek niet voorhanden en uiteindelijk bleek in de rust dat de limonade een licht chemische geur en smaak had.
Het team bestaat dit jaar uit 15 spelers, waaronder 2 keepers. Vandaag staat Jaeden in het doel en is Lars veldspeler.
De tegenstander van vandaag was deels een oude bekende uit het vorige seizoen. Lange tijd streden RKDEO en BVCB E5 toen om de titel. Uiteindelijk werd deze in het voordeel van BVCB beslecht. Van beide teams zijn de spelers dit jaar doorgeschoven naar JO13 en komen elkaar nu dus tegen op het grote veld.
Om kwart voor negen kon de wedstrijd dan eindelijk aanvangen met dhr v. Uffelen als scheidsrechter.
Het eerste deel van wedstrijd was het van beide partijen aftasten en zoeken naar de juiste combinaties. RKDEO begon wat feller, maar in de verdediging stonden Marc, Tristan, Simeon en Sil hun mannetje. Echt gevaarlijk werd het niet. En toen BVCB wat meer grip op de wedstrijd kreeg, de ruimtes beter benut werden, kwam daar de dieptepass op Sem. In volle snelheid alleen op de keeper af en jawel, in de 25e minuut was daar het eerste officiele doelpunt.
Zo hoorde het spel dus. Via het middenveld waar Cas, Joep, Lars, Indy, Kai en Colin speelden, gebruik maken van de snelheid van de aanvallers Hidde, Sem en Finn.
Vier minuten later een bijna soortgelijke situatie. Wederom was Sem er vandoor en uit ervaring wist hij hoe hij dit moest afronden, 2-0.
De rust werd dus niet benut met het drinken van een verdiend glaasje limonade, maar werd een bidon water gedeeld. Dat is ook teamspirit.
Wat wisselingen in de posties voor de 2e helft, maar dat had in eerste instantie geen invloed op het spel. In de 34e minuut was het wederom Sem die de doelman verschalkte en er 3-0 van maakte. Wedstrijd binnen zou je zeggen......
Was het de vermoeidheid, waren het de positiewisselingen, zaten we al in een overwinningsmodus..........Een mooie taak voor de trainers komende week om het vervolg van de wedstrijd eens te analyseren.
Na de 3-0 werd RKDEO in het zadel geholpen door balverlies aan BVCB-zijde. Dit leverde al snel na de 3-1 ook de 3-2 op. BVCB kreeg nog een paar mooie kansen om zich veilig te spelen, maar die kansen werden helaas niet benut. Gelukkig wist ook RKDEO de gelijkmaker niet meer te maken en had Jaeden een aantal mooie reddingen, waardoor de eerste overwinning van het seizoen binnen was.
Een groot aantal ouders heeft een mooie wedstrijd gezien. Zij en ook de leiders/trainers zijn trots op de mannen. Op naar de volgende wedstrijd in en tegen Leidschenveen.