DCV 2

Mannen zaterdag, 3, 2e klasse C

4 maart 2017 15:15

Wilders, P.

Zaterdagmiddag , half zes. Een uitgelaten stemming in een dampige kleedkamer 5.  BVCB 3 is zo-even periodekampioen geworden en nadat het vele felicitaties in ontvangst had  mogen nemen, vragen wij trainer Rob Lexmond  te reageren op de zojuist gespeelde wedstrijd. “Just another day at the office”, zo maakt hij dit gehele verslag overbodig. BVCB 3 heeft het zich niet al te moeilijk gemaakt, deze middag. Lexmond weet natuurlijk dat zijn ploeg het niet altíjd gemakkelijk heeft. Soms worden de overwinningen met moeite, en dan ook nog op het nippertje, over de streep worden getrokken, maar vandaag bleek er na een kleine 30 minuten spelen geen vuiltje meer aan de lucht voor de koploper in de 2e klasse poule C.
Een afwachtend DCV zag de ene aanval na de andere op zich afkomen in de beginfase van de wedstrijd.  Een voorzet vanaf de rechterkant, gegeven door Jeroen Hulzebos, zorgde voor paniek in de achterste gelederen van het gastteam, waarna men besloot de bal maar richting Weg en Bos te knallen, omdat een voetballende oplossing niet voor handen was.
In de achtste minuut opende Robin Monsma, vooropgaand in de strijd,  de score na een soloactie over de gehele breedte van het veld.
Mick Ruigrok en Bram Spuijbroek stonden aan de basis van de volgende aanval, waarna Ruben Mos, die aan het eind van de eerste helft het veld geblesseerd moest verlaten,  vanuit een halve draai, met zijn linker voet, de 2 – 0  in de touwen schoot.
Toen dat gebeurde was Jordan Ekhorst ook even in Action gekomen; niet in het veld, maar in het struikgewas om de zoekgeraakte wedstrijdbal op te zoeken. ( U ziet: op verzoek –deze keer door betrokkene- kan en mag er van alles in het verslag vermeld worden. )
Een hachelijk moment voor de thuisploeg toen DCV-aanvaller Jordy Buijs een vrije trap mocht nemen vanaf een interessante plaats. Hij had verwacht dat de mannen die de muur vormden omhoog zouden springen, maar deze stonden vastgenageld aan de kunstgrasmat tussen de zwarte kunstgraskorrels, waardoor de, over de grond geschoten bal niet eens het doelgebied bereikte.
BVCB brak nogal eens door de laatste linie van de tegenstander heen, waarna er flink aan de noodrem getrokken werd door de gasten. Nou is het natuurlijk hartstikke leuk dat scheidsrechters in het amateurvoetbal  Bas  Nijhuis willen nadoen, maar hier en daar een bestraffing zou toch wel op zijn plaats geweest zijn. Met name de vrije doortocht en daardoor kans op een doelpunt,  van Robin Monsma die ruw onderbroken werd,  werd slechts bestraft met een vrije trap.
Het werd weer eens tijd om te scoren uit een door spelmoment zo werd gedacht aan BVCB-zijde.
Ruben Mos nam de corner vanaf de rechterkant, de bal draaide ietwat naar binnen en Brian Lexmond, zwevend in het zwerk, terwijl hij neerkeek op alle andere spelers om hem heen, kopte de bal in het hoekje van het doel.
Er waren 26 minuten gespeeld, het stond 3 – 0 en de buit was binnen. Vervelend dat er nog minimaal 64 minuten door gespeeld moest worden.  Echt achterover leunen deed BVCB niet, maar  fanatiek naar voren spelen was er ook niet bij. De voorsprong werd gekoesterd als een kostbaar kleinood, als ware het dat het 1 – 0 stond in de laatste minuut van de wedstrijd. BVCB nam gewoonweg geen enkel risico meer en dat kwam het kijkspel niet ten goede.
Natuurlijk deed het wel iéts, om de tijd vol te maken, maar plichtmatigheid voerde de boventoon.
Aan Stefan de Groot werd geen doelpunt gegund toen hij ineens voor het doel van Mark Gaerthe opdook in de 33ste minuut van de wedstrijd. Een licht duwtje, op naam van Luc de Hoog was voldoende om hem uit balans te brengen, wat resulteerde in een afzwaaiende bal die ver naast het doel over de achterlijn vloog. Ook Steven Kleemans deed verdedigend goed werk. Aanvoerder Laurens Eigeman had weinig in te brengen, toen hij aan de linkerzijde de bal ontving, maar Steven op zijn weg vond en daardoor niet eens aan kon leggen voor een schot.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Veel BVCB-mannen achter de bal en DCV dat daar geen antwoord op had. Wel ging het aanvankelijk een tempo hoger spelen, maar daar had de equipe van Rob Lexmond geen moeite mee. De ruimtes werden weliswaar groter, maar geen van beide teams wisten daar profijt van te trekken.
Nog wat verontwaardiging bij de gasten toen scheidsrechter Wilders een schouderduw, uitgedeeld door Mick Ruigrok in het zestienmetergebied, onbestraft liet.
De beste kans voor DCV in de gehele wedstrijd  was er in de 63ste minuut toen Yorick Ligthart enkele verdedigers van BVCB van zich af wist te schudden en de bal voorlangs het BVCB doel joeg.
Twee maal eiste doelman Pim Kroon een hoofdrol voor zich op. Hij keerde een inzet van Brian Lexmond die van dichtbij op het doel schoot en hij beroerde de bal met zijn vingertoppen toen Bram Spuijbroek de bal over hem heen probeerde te lobben, zodat Door Combinatie Verkregen2 niet verder op achterstand kwam.
BVCB gaf niks meer weg. Jeroen Hulzebos begaf zich in de baan van een afstandschot, Rob Welles nam achterin geen enkel risico en gaf een hoekschop weg, waarna doelman Mark Gaerthe meester bleef over de situatie in het doelgebied. En de supporters? Die moesten zich ook door de laatste minuten heen ploeteren en nadat de arbiter een einde aan de wedstrijd floot was het inmiddels kwart over vijf. Doordeweeks is dat einde kantoortijd. Nu ook op zaterdag.