Sponsors

BVCB MO13-1 speelt uitstekend toernooi in Berkel.

11 juni 2019 10:00

Het is tijd voor toernooien. Zaterdag 8 juni; BVCB MO13-1 speelde het toernooi bij CVV Berkel. Waar heel Nederland gebukt gaat onder zware windstoten en hevige regenbuien neemt het team het op tegen de plaatselijke MO13-2, Be Fair MO13-1 en Smitshoek MO13-2.

De spelers van vandaag waren Abigaïl, Beau, Celeste, Feline, Femke, Jennifer, Lenara, Loïs, Lois II, Maaike, Marjolein, Melanie, Roos en Yara. Hieruit blijkt dat Lenara vandaag haar debuut maakte in het shirt van BVCB.

De eerste tegenstander was Berkel MO13-2. Ondanks dat de toernooiregels voorschreven dat er niet van kant gewisseld zou worden, werd onderling besloten dit wel te doen in verband met de harde wind. Gelukkig wilden de goede scheidsrechters hieraan mee werken en werden de overige wedstrijden ook zo gespeeld. De eerste helft had BVCB tegen wind en dat viel niet mee. Het was moeilijk om in de buurt van het doel van Berkel te komen en geholpen door de wind kwam Berkel er een paar keer goed uit via hun snelle en behendige middenvoor. De eerste helft eindigde dan ook in 0-0. In de tweede helft kwam het overwicht van BVCB duidelijk naar voren. Berkel kwam nog sporadisch in de buurt van Maaike en het spel speelde zich bijna volledig af op de helft van Berkel. De tijd verstreek en de coach van de tegenstander hoopte op een wonder. Maar daar dacht BVCB anders over. Met twee mooie doelpunten van Yara werd het een goede 2-0 overwinning van BVCB. Hiermee verschafte het team zich direct een goed uitgangspositie in de poule, want de andere tegenstanders hadden 0-0 gespeeld tegen elkaar.

Het regende licht toen we de tweede wedstrijd aanvingen tegen Smitshoek MO13-2; een team dat in de competitie kampioen geworden was. Dus het zou een mooie potje voetbal worden. Dat bleek al snel. Zelfs tegen de wind in wist Smitshoek de 1-0 op het scorebord te krijgen, iets wat tot dan toe onmogelijk leek. Maar zoals we de meiden van BVCB MO13-1 dit seizoen hebben leren kennen, gaven zij niet op. Nog voor de rust was het Jennifer die de 1-1 in het doel schoot. Mooi gedaan meiden en nu op naar de tweede helft, tegen wind! Smitshoek kwam er een paar keer goed uit, maar het was Lois II die de bal tot twee keer toe uit het doel wist te houden. En dat zonder haar handen te gebruiken. Goed gedaan Lois II! Dit gaf BVCB moed en halverwege de tweede helft zette Jennifer goed door. De keeper kon het eerste schot nog tegenhouden, maar de rebound was weer voor Jennifer en die schoot ze mooi in de verre hoek net achter de paal:1-2. Smitshoek probeerde van alles, maar de verdediging stond goed en Maaike hield met een paar mooie reddingen het doel verder schoon. Deze tweede overwinning gaf een uitstekende uitgangspositie voor de laatste wedstrijd tegen Be Fair MO13-1.

Tijdens de wedstrijd tegen Be Fair was het echt slecht weer, met harde wind en regen dat bijna bevroren was. Echter daar hebben twee teams last van. Maar toch leek BVCB hierdoor meer onder de indruk. Tot twee keer toe wist Be Fair via de rechterkant uit te breken en een doelpunt te maken. Ook een derde doelpunt werd er voor de wissel van kant gemaakt. Dit was erg jammer. Maar BVCB gaf niet op en bleef knokken. Jennifer schoot de 3-1 op in het doel en vanuit het publiek werd al geroepen: “kom op, nog maar twee!” Maar dit was vandaag te veel gevraagd. De energie was er niet meer en gesloopt door de elementen moest BVCB MO13-1 genoegen nemen met een mooie 2e plaats in deze zware poule. Net één puntje achter Be Fair, maar wel met het beste doelsaldo! Goed gespeeld meiden en volgende week gaan we het opnieuw proberen in Leidschendam bij RKAVV.

Als laatste de complimenten voor de organisatie van het toernooi. Met een bon voor drinken, fruit en een ijsje heeft het de teams aan niets ontbroken. Bedankt! Ook het publiek dat ook geteisterd door het weer, toch tot het laatste fluitsignaal de meiden bleef aanmoedigen: bedankt en tot volgende week.